Google Maps

Uit crèche ontsnapte peuter (1,5) teruggevonden naast drukke steenweg

In Zellik is vanochtend een peutertje aan de aandacht van een onthaalmoeder ontsnapt en op eigen houtje de woning uitgeglipt. De peuter ging vervolgens op wandel in de Nachtegaallaan en werd later door gemeentearbeiders aangetroffen toen het in het centrum van Zellik over straat liep.

De peuter, die op kousen werd gevonden, werd door de arbeiders opgemerkt - vermoedelijk op de Brusselsesteenweg. Daarna brachten ze het kind naar een andere crèche - Spinibo in Asse. Daar hebben ze de onthaalmoeder gezocht waar de peuter kon ontsnappen. 

Zowel de ouders van het kind als Kind en Gezin werden op de hoogte gebracht. De gemeente en het OCMW van Asse zijn nu samen met Kind & Gezin een onderzoek gestart om na te gaan wat er is fout gelopen. “Zoiets is natuurlijk nooit helemaal te vermijden, maar samen met Kind en Gezin wordt dit voorval onderzocht”, aldus Koen Van Elsen (CD&V), burgemeester van Asse.

 In het verleden zouden er nooit problemen geweest zijn met de betrokken onthaalouder. 

Later meer

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer