Google Maps

Uit crèche ontsnapte peuter (1,5) teruggevonden naast drukke steenweg

In Zellik is vanochtend een peutertje aan de aandacht van een onthaalmoeder ontsnapt en op eigen houtje de woning uitgeglipt. De peuter ging vervolgens op wandel in de Nachtegaallaan en werd later door gemeentearbeiders aangetroffen toen het in het centrum van Zellik over straat liep.

De peuter, die op kousen werd gevonden, werd door de arbeiders opgemerkt - vermoedelijk op de Brusselsesteenweg. Daarna brachten ze het kind naar een andere crèche - Spinibo in Asse. Daar hebben ze de onthaalmoeder gezocht waar de peuter kon ontsnappen. 

Zowel de ouders van het kind als Kind en Gezin werden op de hoogte gebracht. De gemeente en het OCMW van Asse zijn nu samen met Kind & Gezin een onderzoek gestart om na te gaan wat er is fout gelopen. “Zoiets is natuurlijk nooit helemaal te vermijden, maar samen met Kind en Gezin wordt dit voorval onderzocht”, aldus Koen Van Elsen (CD&V), burgemeester van Asse.

 In het verleden zouden er nooit problemen geweest zijn met de betrokken onthaalouder. 

Later meer

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marcel strobbe

    Een kind van anderhalf jaar kan amper lopen hier is duidelijk iemand in fout.

  • Frans De Bakker

    Wanneer zoiets kan gebeuren, zit er structureel iets deftig fout. Deze onthaalmoeder moet eventjes heel diep nadenken over haar kwaliteiten. Het probleem is vaak, dat onthaalmoeders wel liedjes kunnen zingen en pampers vervangen, maar geen enkele kennis hebben op het gebied van toegangsbeveiliging.

Lees meer