11 Of de andere wagens ook gestolen zijn, zal uit het onderzoek moeten blijken.
Mozkito Of de andere wagens ook gestolen zijn, zal uit het onderzoek moeten blijken.

Gestolen Jaguar leidt politie naar grot van Ali Baba: 12 wagens in beslag genomen en 3 arrestaties

Een gestolen Jaguar E-Pace heeft de politie naar een loods vol wagens en drie verdachten geleid. Twaalf auto’s, waaronder merken als Abarth en Range Rover, werden in beslag genomen. Drie verdachten, van wie er twee via het dak probeerden te vluchten, werden gearresteerd.

Volgens getuigen arriveerde de politie maandagnamiddag rond 14 uur aan de loods langs de Brusselsesteenweg in Zellik. De loods ligt op de site waar onder meer ook groenten- en fruitveiling BelOrta gelegen is. Het bewuste pand zou verhuurd worden door de eigenaar van het gebouw en heeft niks met de veiling te maken. “In de loods zag men een gestolen Jaguar staan”, vertelt Carol Vercarre, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. Wie de wagen opmerkte wordt niet meegegeven waardoor de omstandigheden onduidelijk zijn. In de loods werd een man gearresteerd terwijl twee anderen via het dak op de vlucht sloegen. “Zij konden met behulp van een speurhond en een helikopter gevat worden”, gaat Vercarre verder. “Over hun identiteiten hebben we nog geen gegevens.” Het trio werd na de arrestatie verhoord. Het is dus ook nog niet duidelijk wat hun aandeel in de zaak is.

Binnen werden naast de Jaguar nog verschillende wagens aangetroffen, samen met machines om aan deze wagens te werken. “Of deze allemaal gestolen zijn, zal nog moeten blijken”, besluit Vercarre. Het gaat om een Abarth Punto, Abarth 500, Range Rover Sport, Range Rover Evoque Cabrio, Jaguar E-Pace, Audi Q3, BMW 1-reeks, twee Smartjes, een Fiat Punto, een Volkswagen Caddy en een Citroën Berlingo. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenopname waarna de twaalf voertuigen getakeld werden.

11 Hoe de politie deze gestolen Jaguar op het spoor kwam, is niet duidelijk.
Mozkito Hoe de politie deze gestolen Jaguar op het spoor kwam, is niet duidelijk.
11 De wagens stonden in deze loods.
Mozkito De wagens stonden in deze loods.
11 De aanwezige wagens in de loods werden getakeld.
Mozkito De aanwezige wagens in de loods werden getakeld.
11
Mozkito
11 De wagens werden door het labo nagekeken op vingerafdrukken.
Mozkito De wagens werden door het labo nagekeken op vingerafdrukken.
11 De garages was ondergebracht in de witte loods (rechts) naast de spoorweg.
Mozkito De garages was ondergebracht in de witte loods (rechts) naast de spoorweg.
11 Ook verschillende SUV’s werden meegenomen.
Mozkito Ook verschillende SUV’s werden meegenomen.
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katja Médart

    Dikken duim, job well done!!! (Weerloze abarthjes gaan pikken...foei :( ...) Hopelijk komen de wagens snel terug bij hun eigenaars terecht.

  • Mans Alex

    Hoe zij het deden is niet van belang, zij hebben het helemaal goed gedaan. Zonder verder uitleg. Proficiat aan de mensen die er aan mee gewerkt hebben.

Lees meer