2 Fractieleider Edward Van Keer van Groen
Mozkito Fractieleider Edward Van Keer van Groen

Groen-fractieleider keurt belastingverhoging goed… en biedt nadien excuses aan

Edward Van Keer: “We zijn te voortvarend geweest”

Asses Groen-fractieleider Edward Van Keer biedt via Facebook zijn excuses aan omdat hij begin deze maand een stevige belastingverhoging mee goedkeurde.

De nieuwe bestuursploeg van CD&V en N-VA keurde begin vorige maand een nieuwe belastinghervorming goed. Naast de afschaffing van een reeks belastingen werden ook enkele onpopulaire belastingverhogingen doorgevoerd. Zo stijgen de opcentiemen op onroerende voorheffing van 598 naar 786 opcentiemen. De personenbelasting wordt dan weer verhoogd van 6 naar 6,9 procent. Volgens het nieuwe bestuur was die maatregel nodig om de taxshift van de federale overheid te compenseren.

2 Facebookpost Edward Van Keer
Mozkito Facebookpost Edward Van Keer

Groen-fractieleider Edward Van Keer noemde de belastingverhoging een moedige beslissing en zijn fractie keurde ze volmondig mee goed. Maar nu, twee weken later, heeft Van Keer spijt dat hij de beslissing van de meerderheid steunde. “Groen Asse is, door omstandigheden, te voortvarend geweest dit goed te keuren en heeft daardoor niet gehandeld in overeenstemming met haar sociale karakter”, luidt het op zijn persoonlijke Facebook-pagina. En hij vervolgt: “Als fractieleider wil ik hiervoor mijn verantwoordelijkheid nemen: tijdens mijn betoog en de stemming heb ik hier onvoldoende aandacht aan besteed. Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden aan onze kiezers.”

Opmerkelijk: Groen was de enige oppositiepartij die de twee belastingverhogingen mee goedkeurde. De andere oppositiepartijen stemden tegen. Bij enkele belastingverlagingen, zoals een lagere prijs voor de huisvuilzak, onthield Groen zich. Ook de invoering van een verkavelingstaks voor projectontwikkelaars, een manier om de wildgroei aan flatgebouwen tegen te gaan, kon niet op de goedkeuring van Groen rekenen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jim VAN DER STEEN

    Op toe zien dat het de burgers ten goede komt

Lees meer