3 De 12-jarige Manon werd vanmorgen aangereden en herstelt momenteel in het ziekenhuis.
RV De 12-jarige Manon werd vanmorgen aangereden en herstelt momenteel in het ziekenhuis.

Meisje van 12 aangereden op zebrapad in Asse, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf: “Ze kan haar benen nog altijd niet gebruiken”

Op de Gentsesteenweg in Asse-ter-Heide raakte vanmorgen een 12-jarig meisje gewond toen ze werd aangereden door een wagen zonder lichten. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en een ernstige bloeduitstorting aan het hoofd op. Ze kan voorlopig ook niet stappen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 12-jarige Manon stapte donderdagochtend rond 7.25 uur haar woning langs de Gentsesteenweg buiten, op weg naar de Sint-Martinus Middenschool in Asse. Terwijl ze aan het zebrapad stond te wachten, viel haar gsm op de grond. Toen ze die wou oprapen, werd ze aangereden door een lichtgrijze kleine wagen. “Die wagen reed heel snel”, vertelt haar moeder Kelly Moonen. “Dat is zowat het enige wat Manon zich kan herinneren. De bestuurder van de lichtgrijze auto reed meteen door. Maar de man die voor hem reed, stopte wel. Hij had de slag gehoord en snelde meteen ter hulp.” 

3 Het 12-jarige meisje werd vanmorgen aangereden en meteen overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in Asse. De familie lanceerde meteen na het ongeval ook een oproep met deze foto om de bestuurder van de lichtgrijze wagen te vinden.
RV Het 12-jarige meisje werd vanmorgen aangereden en meteen overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in Asse. De familie lanceerde meteen na het ongeval ook een oproep met deze foto om de bestuurder van de lichtgrijze wagen te vinden.

Manon heeft zware pijnstillers gekregen waardoor ze haast permanent slaapt. Ze voelt zich ook enorm misselijk, en haar benen kan ze nog altijd niet gebruiken. Rechtstaan lukt niet. De dokters zien voorlopig geen breuk in haar knieën maar omdat die zo zwaar gezwollen zijn, kan men dat nog niet met zekerheid zeggen. De eerste tien dagen zal ze al zeker niet mogen of kunnen stappen

Kelly Moonen

Stabiel

Het meisje kon na de aanrijding haar benen niet meer bewegen. Ze werd in allerijl overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in Asse. Daar stelden de dokters een zware hersenschudding vast. Het slachtoffer liep ook een zware bloeduitstorting aan het hoofd op. Haar toestand is momenteel stabiel. “Manon heeft zware pijnstillers gekregen waardoor ze haast permanent slaapt”, vertelt de moeder. “Ze voelt zich enorm misselijk. Haar benen kan ze nog altijd niet gebruiken. Rechtstaan lukt niet. De dokters zien voorlopig geen breuk in haar knieën maar omdat die zo zwaar gezwollen zijn, kan men dat nog niet met zekerheid zeggen. De eerste tien dagen zal ze al zeker niet mogen of kunnen stappen. Morgen moet Manon onder de scanner voor controle.”

Veel details hebben we niet, want het ging allemaal zo snel. Maar het is niet normaal dat een bestuurder zonder lichten mijn dochter aanrijdt, en nadien zomaar doorrijdt

Kelly Moonen

Het parket is intussen op zoek naar de dader van het vluchtmisdrijf. De speurders zullen ook beelden van bewakingscamera’s uit de buurt opvragen. De familie lanceerde meteen na het ongeval ook een oproep met een foto van Manon in de ambulance om de bestuurder van de lichtgrijze wagen te vinden. “Veel details hebben we niet, want het ging allemaal zo snel”, luidt het. “Maar het is niet normaal dat een bestuurder zonder lichten mijn dochter aanrijdt, en nadien zomaar doorrijdt.”

3 Het ongeval gebeurde op de Gentsesteenweg in Asse-ter-Heide
Google Streetview Het ongeval gebeurde op de Gentsesteenweg in Asse-ter-Heide

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sabrina Kuypers

    Laatst stak ik over met onze zoon van 7 ik was nog niet helemaal over gestoken of er vliegt een halve zit over het vak waar we paar seconden geleden nog waren. Twas ferm verschieten. Ik riep nog hij remde even en vloog door. Ik zeg altijd tegen onze zoon dat hij moet wachten tot er zeker geen wagens af komen of ze hem overlaten. Tis dan nog een klein landelijk dorpje waar we wonen en zebrapad is aan rond punt. Hij wil met de fiets naar school maar dat weiger ik momenteel nog. School is 1 km ver

  • Ludo Bruggeman

    Ann Verschueren, dus u vind dat het kind schuld treft??? Sinds wanneer mag je als autobestuurder zonder lichten rijden, s'morgensvroeg is het nog redelijk donker? Blijkbaar leest u enkel wat u wilt lezen en probeert u de automobilisten goed te praten die dergelijke dingen doen. En ja ik ben zelf ook automobilist, maar ben beschaamd wat ik op de Belgisch wegen allemaal ziet. Maar het is nooit de schuld van de automobilist wel van een ander als er iets gebeurd. Stop met zelfbeklag en pas u aan.

Lees meer