4 Snoopy is weer veilig thuis bij baasjes Andre (90) en Coralie (80).
OSG Snoopy is weer veilig thuis bij baasjes Andre (90) en Coralie (80).

Andre (90) en Coralie (80) ongedeerd na horrorcrash, én hun gevluchte hondje is terug thuis: “Ik denk dat we elk 50 engelbewaarders hebben”

Met bijna 90 kilometer per uur in een ongeval belanden, tweemaal over de kop gaan, met de wagen op zijn dak in de gracht terechtkomen. En in alle chaos vlucht een hondje weg uit de auto - spoorloos. Het is Andre De Rycke (90), Coralie Impens (80) en hun maltezer Snoopy uit Assenede overkomen. Amper twee dagen later zit het gezinnetje gezond en wel thuis. “We hebben méér dan geluk gehad.”

Een horrorcrash, eentje die niet veel mensen zouden kunnen navertellen: dat was het donderdagavond, op de E34 in Assenede. Andre en Coralie waren samen met Snoopy onderweg naar huis, toen ze in aanrijding kwamen met een andere wagen. 

“Eerlijk: ik zou niet weten wat er allemaal gebeurd is in die paar seconden”, vertelt Coralie na. “Ineens lagen we op ons dak in de gracht naast de baan. Ik lag op het dashboard, helemaal gekneld.” De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, de brandweer zou de wagen opensnijden en het koppel bevrijden. In het ziekenhuis in Eeklo bleek hoeveel geluk het duo heeft gehad: Andre had dan wel enkele bloedingen en een fikse snee op het hoofd, maar het duo kwam er voor de rest al bij al goed van af. “We wilden donderdag al naar huis", zegt Andre. “Maar dat mocht nog niet van de dokter. Op vrijdag wilden we dan echt wel terug, want we hadden afgesproken om iets te gaan eten met de kinderen. Anders zien we ze zo weinig.”

4 Van de wagen van Andre en Coralie bleef niet veel over.
FDS Van de wagen van Andre en Coralie bleef niet veel over.

Stinkend, maar thuis

Ondertussen was in Assenede een zoektocht begonnen naar Snoopy, de maltezer van Andre en Coralie. Die was tijdens de commotie in paniek uit de auto gevlucht en spoorloos verdwenen. Het team van Lostdogzzz nam het voortouw, maar het was uiteindelijk via een tip bij de politie dat Snoopy gevonden op zaterdag werd: op een parallelweg van de E34, niet ver van de plek van het ongeval. 36 uur na de feiten was het hondje er nog steeds, of hij was tenminste teruggekeerd.

Bij zijn thuiskomst begon Snoopy meteen mij en mijn vrouw te knuffelen

Andre De Rycke (90)

“Stinken dat hij deed", lacht Coralie. “Gelukkig kreeg hij een ‘doucheke’ bij de dierenarts. We zijn zo blij dat hij weer thuis is.” Het hondje verlaat de veilige schoot van Andre sinds zaterdag niet meer. “Bij zijn thuiskomst begon hij meteen mij en mijn vrouw te knuffelen", vertelt hij. “En dan slapen. Slapen en eten, niet normaal. Dat beestje moet zo geschrokken zijn.”

Het koppel en hun hondje vormen een plaatje. Amper 36 uur na de horrorcrash zijn ze weer veilig en samen thuis in Assenede. “Geluk? We hebben meer dan geluk gehad”, zegt Andre. “Ik denk dat we elk vijftig engelbewaarders hebben", vult Coralie haar man aan. “Hoe vaak gebeurt het dat mensen levend en zo goed uit zo een ongeval komen? En dan nog Snoopy die veilig thuis is. We willen graag iedereen bedanken die ons geholpen heeft. De brandweer, de mensen van het ziekenhuis, iedereen die Snoopy zocht: merci!”

4 Het ongeval op de E34 in Assenede deed Snoopy wegvluchten.
RV Het ongeval op de E34 in Assenede deed Snoopy wegvluchten.
4 Van de wagen van Andre en Coralie bleef niet veel over.
FDS Van de wagen van Andre en Coralie bleef niet veel over.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mady Vermeulen

    Robert Gerts, die oudjes kwamen van Eeklo en zetten hun pinker op om in Assenede af te slaan. Een andere auto is daar met grote snelheid op hen gereden.

  • sabrina de wulf

    blij dat jullie lieverd terecht gekomen is en dat jullie er ook goed vanaf gekomen zijn

Lees meer