Voorzichtigheid is geboden, en zoveel als mogelijk mondmaskers dragen.
Henk Deleu Voorzichtigheid is geboden, en zoveel als mogelijk mondmaskers dragen.

Assenede als eerste in het Meetjesland in alarmfase: gemeente kondigt extra maatregelen aan

Assenede gaat als eerste gemeente in het Meetjesland in de alarmfase en kondigt extra maatregelen aan. Toch gaat het ‘maar’ om drie nieuwe besmettingen in een week.

Hoe kleiner de gemeente, hoe sneller een nieuwe besmetting een gemeente naar de alarmfase duwt. In Assenede waren er de voorbije week drie nieuwe besmettingen, en daarmee komt Assenede uit op risicofactor 21. Dat wil dus zeggen dat er 21 besmettingen zijn op 100.000 inwoners. Vanaf 20 gaat een gemeente in alarmfase.

“We nemen extra maatregelen door de opflakkering van het virus”, zegt schepen David Vercauteren (SamenPlus). “De gemeente Assenede annuleert alle evenementen tot en met 31 augustus. De geplande evenementen in september gaan voorlopig door. Ook werd nu reeds beslist dat het sportieve kunstevenement 10 ART Miles van 17 oktober 2020 niet zal doorgaan. Bovendien worden er voorlopig tot eind augustus geen reservaties aanvaard voor Bass’Cul, Ter Walle en de Bijenkorf. Mensen die reeds gereserveerd hebben, worden persoonlijk verwittigd. De dorpsrestaurants en de lokale dienstencentra blijven wel operationeel.”

Zomerkermis

De kermisattracties op de zomerkermis in Oosteeklo komen er voorlopig wel nog, maar de avondmarkt en de randactiviteiten worden geannuleerd. De gemeentelijke gebouwen blijven wel open voor publiek waardoor de dienstverlening gegarandeerd blijft. Het recyclagepark en de dienst Burgerzaken blijven op afspraak werken, en het dragen van een mondmasker blijft er verplicht.

Lees meer