De avondstoet lokte heel wat volk.
Jan Vens De avondstoet lokte heel wat volk.

Avondstoet die noodoplossing was, wordt nu vaste waarde: op 29 februari 2020 tweede editie

Assenede kiest definitief voor een avondstoet voor carnaval. Op zaterdagavond 29 februari 2020 gaat de tweede editie uit.

Dit jaar viel de dagstoet van 10 maart letterlijk in het water door de felle voorjaarstorm. De stoet kon niet uitgaan, waardoor op 6 april als noodoplossing een avondstoet georganiseerd werd. Een schot in de roos, want er stonden toen 10.000 kijklustigen langs het parcours. Na een uitgebreide rondvraag bij de carnavalisten blijkt nu 85 procent voorstander te zijn om het concept van de avondstoet verder te zetten.

“Assenede krijgt op zaterdag 29 februari 2020 voor de tweede keer in zijn rijke carnavalsgeschiedenis een verlichte avondcarnavalsstoet”, bevestigt schepen David Vercauteren (SamenPlus). “Ruim 10.000 mensen kwamen op 6 april kijken naar onze verlichte avondcarnavalsstoet. De stoet kwam er omdat de geplande carnavalsstoet van 10 maart afgelast diende te worden vanwege het extreme stormweer. Niemand had vooraf ooit durven dromen dat de alternatieve stoet zo’n succes zou worden. De meningen waren achteraf unaniem lovend. Na de stoet was de roep om voortaan altijd een avondcarnavalsstoet te organiseren dan ook bijzonder groot. Na enkele vergaderingen werd nu beslist een rondvraag te organiseren onder de leden van de negen Asseneedse carnavalsverenigingen. Maar liefst 85 procent van de bevraagden was voorstander van een nieuwe avondcarnavalsstoet. Op 29 februari 2020 om 19 uur is het zover. De vele carnavalisten kunnen nu al beginnen aftellen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer