2 Archiefbeeld van een maltezer.
iStock Archiefbeeld van een maltezer.

Hondje Snoopy, dat vermist raakte na ongeval op E34, in goede gezondheid teruggevonden

De zoektocht is over. Het maltezerhondje Snoopy, dat donderdag vermist raakte bij een ongeval op de E34 in Assenede, is in goede gezondheid teruggevonden en kan weer naar huis.

Dat heuglijke nieuws kan de politie van de zone Assenede-Evergem melden. Op donderdag rond 17 uur kwam het tot een aanrijding tussen een Mercedes en een Mini Cooper op de E34. In een van de wagens zat de kleine Snoopy. Wellicht vluchtte het hondje na het ongeval in paniek weg. 

De politie lanceerde een oproep om Snoopy terug te vinden, en dat is zaterdagvoormiddag gelukt. “We kregen een telefoontje van iemand die de hond gezien had, op een parallelweg langs de E34", zegt Yves Tuytschaever van de PZ Assenede-Evergem. “Het dier zat onder een wagen en liet zich niet eenvoudig pakken. Uiteindelijk is iemand van de familie het hondje komen halen.”  Eind goed, al goed dus.

2 Het ongeval op de E34 in Assenede deed Snoopy wegvluchten.
RV Het ongeval op de E34 in Assenede deed Snoopy wegvluchten.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lutgarde Auwerx

    Het is eigenlijk verplicht om uw hond vast te leggen met een riem of tuigje wat vast geklikt wordt in de gleuf waar normaal de gordel wordt in vast geklikt. Veel mensen weten dit niet, maar het is juist om zulke situatieste vermijden bij een ongeval de hond niet kan gaan lopen want deze kan op zijn beurt nog een ongeval veroorzaken of ook heel erg overreden worden door het verkeer. Maar het is fijn dat het goed is afgelopen.

  • martine heene

    Fijn dat Snoopy terug thuis is. Politiezone Assenede-Evergem hoedje af, jullie zorgen niet enkel voor de mensen maar duidelijk ook voor dieren.

Lees meer