Leerling Marnix De Vleesschauwer die de tentoonstelling vorm geeft
JSA Leerling Marnix De Vleesschauwer die de tentoonstelling vorm geeft

Leerling Marnix De Vleesschauwer toont dit weekend werken van ‘meester’ Robert Kintziger

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei kan je in De Bijenkorf in Assenede naar een tentoonstelling met werk van de ‘Meetjeslandse Meester’ Robert Kintziger.

Het is zijn leerling Marnix De Vleesschauwer die de tentoonstelling vorm geeft. Robert Kintziger bracht bijna zijn hele leven door in zijn atelier in de Schattemanstraat in Assenede. Marnix leerde het vak van Robert Kintziger en wil via een grote overzichtstentoonstelling met meer dan 110 werken en twintig glasramen een gepaste eer brengen aan ‘zijn’ meester. “Dit jaar is het exact twintig jaar geleden dat Robert overleed”, zegt Marnix. “Ik speelde al veel langer met het idee een tentoonstelling te bouwen rond het werk van Robert, maar op één of andere manier kwam het er nooit echt van. Nu is de tijd echt rijp.”

De expo is doorlopend te bezoeken tijdens het weekend van 11 en 12 mei, in gemeenschapscentrum de Bijenkorf, Sportstraat 4 in Assenede. Info: www.assenede.be.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • EDUARD VAN ACKER

    Proficiat Marnix voor deze prachtige tentoonstelling met de prachtige werken van de terecht genoemde " Meetjeslandse Meester "

Lees meer