2 In een weiland langs deze weg werd het lichaam gevonden.
Wouter Spillebeen In een weiland langs deze weg werd het lichaam gevonden.

Lijk van naakte vrouw gevonden aan grens met Nederland: “Gezien haar verwondingen gaat politie uit van misdrijf”

De Nederlandse politie heeft al vijftien tips binnengekregen over het levenloze lichaam dat gisteren gevonden werd in een weiland in Westdorpe (vlak bij de Belgische grens met Zelzate; nvdr). “De gouden tip zat daar nog niet tussen", zegt politiewoordvoerster Mireilla Aalders. De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven kwam en schakelt het publiek in om haar identiteit te achterhalen. “Vanmiddag vindt een autopsie plaats op het lichaam om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.”

Rond 12 uur gisterenmiddag vond een voorbijganger het naakte lijk ter hoogte van het bosgebied Canisvliet aan de Sint-Anthoniekade. De Nederlandse politie startte meteen een onderzoek op. Intussen gaat de politie uit van een misdrijf aan de hand van de verwondingen, maar de identiteit -en dus ook de nationaliteit- van de vrouw is nog niet achterhaald.

2 Op deze plaats vlakbij de grens tussen België en Nederland werd het levenloos lichaam aangetroffen.
Google Maps Op deze plaats vlakbij de grens tussen België en Nederland werd het levenloos lichaam aangetroffen.

Daarom verspreidde de Nederlandse politie vandaag haar signalement. Het gaat om een blanke vrouw tussen 50 en 65 jaar oud. Ze heeft kort rossig haar, een normaal postuur en is 1,65 tot 1,70 meter groot. Ze droeg geen sieraden, had geen tatoeages en droeg geen kleding toen ze gevonden werd.

Belgische politie ook ingeschakeld

“Weet u wie het slachtoffer is, mist u iemand in uw directe omgeving of heeft u andere informatie? Bel dan nu de politie, op 0900-8844”, aldus de Nederlandse politie. “De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben die van belang kan zijn. Het onderzoeksteam heeft ook contact met de Belgische politie voor het uitwisselen van informatie.”

Intussen werkt een team van twintig politiemensen aan de zaak. “Gisteren heeft het team Forensische Opsporing ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Ook hebben we een helikopter ingezet om foto’s te maken van de omgeving waar de vrouw is aangetroffen. Daarnaast zijn verschillende passanten gehoord. Morgen wordt er sectie verricht op het lichaam”, klinkt het.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer