5
Wouter Spillebeen

VIDEO. Wachtebeke pakt wereldrecord terug van de Schotten: 610 golden retrievers op één plek

Voor de tweede keer al heeft Wachtebeke het wereldrecord gebroken voor de meeste golden retrievers op één locatie. Ze moesten er meer dan 361 hebben om het Schotse record te overtreffen en dat lukte ruimschoots. En de honden, die zochten vooral afkoeling.

Vorig jaar werd het record in Wachtebeke gevestigd op 303 honden. Maar nadien deden de Schotten het beter door er 361 samen te brengen. Frédéric Leidgens, teammanager bij Royal Antwerp FC, slaagde er later in om 499 golden retrievers te verzamelen op Linkeroever, maar daar was geen deurwaarder aanwezig om de dieren te tellen.

Wachtebeke wilde de titel dit weekend terug thuis halen en had daarvoor wél een deurwaarder uitgenodigd. Die telde maar liefst 610 golden retrievers, waarmee het record ruimschoots verbroken is.

De recordpoging werd een waar festival voor honden en hun baasjes. Door de hitte zochten de dieren graag de verkoeling op. Elk plekje schaduw werd benut en het hondenzwembad in de losloopweide bleek voor veel van de retrievers een welgekomen verfrissing te zijn. “Mijn hond was heel wat properder toen hij hier aankwam”, lacht een baasje nadat zijn viervoeter een duik nam.

5
Wouter Spillebeen
5
Wouter Spillebeen
5
Wouter Spillebeen
5
Wouter Spillebeen

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • inge Vanhoecke

    volgend jaar ook vd partij. onze pup is nog maar 10 weekjes oud...

  • Demunster Iris

    Proficiat! Was mooi om te zien. Honden die zonder nadenken het water insprongen en andere die alles eerst 'afwogen'. De vriendschap tussen mens en dier ... prachtig!

Lees meer