Vincent Laroy was tot vorig jaar schepen in Lovendegem.
Foto Joeri Seymortier Vincent Laroy was tot vorig jaar schepen in Lovendegem.

Vincent Laroy uit Lovendegem nieuwe voorzitter Toerisme Meetjesland

Vincent Laroy uit Lovendegem wordt de nieuwe voorzitter van de vzw Toerisme Meetjesland. Hij volgt Rita De Coninck uit Eeklo op.

Vincent Laroy was tot vorig jaar schepen in Lovendegem, en is nu gemeenteraadslid in Lievegem. Hij was al betrokken bij Toerisme Meetjesland, en wordt nu voorzitter. Hij krijgt in het nieuwe dagelijks bestuur hulp van twee ondervoorzitters: schepen Herlinde Trenson uit Aalter en Willy Van Zandweghe, voorzitter van de toeristische adviesraad Sint-Laureins. Mieke Belmans en Erik Hennes van Toerisme Oost-Vlaanderen vervolledigen het dagelijks bestuur.

De politieke vertegenwoordiging binnen Toerisme Meetjesland wordt zwaar door mekaar geschud. Enkel Herlinde Trenson uit Aalter en Vincent Laroy uit Lievegem zijn oudgedienden. Al de rest is nieuw: schepen Peter Van Hecke uit Maldegem, schepen Marc Windey uit Eeklo, schepen Frederik Versluys uit Kaprijke, schepen Luc Van Waesberghe uit Zelzate, gemeenteraadslid Carine Van Hulle uit Evergem, schepen Chantal Bobelijn uit Assenede en schepen Carlos Bonamie uit Sint-Laureins. De schepenen van Toerisme Guy De Neve uit Lievegem en Jonas De Wispelaere uit Evergem komen ook in de bestuursorganen terecht.

De eerste uitdaging van de nieuwe ploeg is nu het schrijven van een nieuwe strategische visie voor de komende jaren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer