Het gedenkprentje van Pim De Rudder.
Joeri Seymortier Het gedenkprentje van Pim De Rudder.

Vraag naar standbeeld of straatnaam voor Pim De Rudder: gemeente is voorstander

Vrienden van de overleden kunstenaar Pim De Rudder roepen de gemeente Assenede op om de man zo snel mogelijk een standbeeld of straatnaam te geven.

Boezemvriend Hans De Greve deed de oproep tijdens de uitvaart van Pim De Rudder. “”Niets wordt ooit nog hetzelfde, en elke toekomst een vorm van plagiaat”, zegt Hans de Greve. “Onze herinneringen aan Pim zijn goud waard. Wat hij voor Assenede betekende moet een standbeeld worden in het hart van het dorp, of een straatnaam. Want zonder Pim had ons dorp nooit de uitstraling en bekendheid gekregen die het nu geniet. Aan de politieke mandatarissen in Assenede: schenk Pim zijn waarde en wees niet blind.”

Burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus) hoorde de oproep. “Dit is zeker een goed idee”, reageert de burgemeester. “Maar we gaan dit niet zomaar doen. Ik wil eerst advies vragen aan de cultuurraad en aan de erfgoedmensen van Twee Ambachten.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer