De Poelstraat in Assenede.
Google Maps De Poelstraat in Assenede.

Wielertoerist overleden na val in gracht: “Die dag zal nooit meer hetzelfde zijn”

In Assenede is woensdagmiddag in de Poelstraat een wielertoerist overleden. De zeventiger uit Eeklo reed met een groepje richting de Molenbosstraat toen het noodlot toesloeg. De man werd onwel en viel in de gracht. Een toevallig passant, de 22-jarige Sara Van Hove, probeerde hem nog te reanimeren. “Die dag zal nooit meer hetzelfde zijn”, zegt ze.

Sara werkt als zorgkundige en heeft ook een diploma Zorg en Ehbo. Toen ze naar huis reed, zag een groepje wieltoeristen in het midden van de weg staan. “Ik ben direct gestopt om hulp te bieden”, zegt Sarah. “We hebben hem uit de gracht gehaald en op straat gelegd. Ik voelde geen hartslag meer, zonder enige twijfel ben ik gestart met reanimatie ondertussen werden de hulpdiensten opgebeld. Gelukkig kreeg ik kort nadien hulp van Silke, een verpleegster die toevallig passeerde. Zo konden we elkaar afwisselen.” 

Er leek even hoop te zijn voor de man. “Op zijn hartslaghorloge leek er een hartslag te zijn.” Na 22 minuten reanimatie namen de hulpdiensten het over. “Het leek echt uren te duren, we keken nog bang toe. Toen we zagen dat de man overleden was en een rode tent werd opgesteld, zijn we vertrokken. ’s Avonds kregen we te horen dat het om een hartaderbreuk ging. Het is de eerste keer dat ik zoiets moest doen, maar het mocht niet baten. Ik wens dan ook de familie en vrienden heel veel sterkte toe in deze zware periode.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Caroline Willems

    Bedankt Sarah en Silke om te reanimeren, het heeft niet mogen zijn maar de familie zal jullie eeuwig dankbaar zijn ❤️

  • Erwin Vandriessche

    Toch iemand die het initiatief neemt om hulp te bieden met reanimatie. Dus uit dit artikel lijd ik af dat de groep wielertoeristen enkel maar verbaasd aan het kijken was zonder actie te ondernemen? Natuurlijk kan men van buitenaf niet zien of het een hartaderbreuk is die men met reanimatie kan verhelpen, doch iedereen zou moeten beseffen dat niets doen zeker de oplossing niet is. Iedereen naar de cursus EHBO!

Lees meer