De politierechter was niet mals.
LSI De politierechter was niet mals.

Twee jaar cel voor rijden zonder rijbewijs: “Was weggelopen hond gaan zoeken”

Een automobilist uit Avelgem zal voortaan wel twee keer nadenken vooraleer hij zonder rijbewijs in zijn auto stapt. De Kortrijkse politierechter veroordeelde hem dinsdag tot een effectieve celstraf van twee jaar. 

Op 16 december 2017 maakte een ‘hit’ van een ANPR-camera in de Knobbelstraat in Avelgem duidelijk dat Robin V. zonder verzekering, keuring of geldig rijbewijs rondreed. Het rijverbod had hij bij een eerdere veroordeling opgelopen. Toen de politie V. wou controleren, reed hij gewoon verder tot bij hem thuis en stapte hij zijn woning binnen. Zijn vriendin meldde dat hij weinig zin had om een verklaring af te leggen. “Hij was in de auto gestapt om zijn weggelopen hond te gaan zoeken”, probeerde zijn advocaat nog. De politierechter hechtte daar weinig geloof aan en gaf de man ook een boete van 16.800 euro en een nieuw rijverbod van ruim één jaar. Als V. zijn rijbewijs ooit terug wil, zal hij moeten slagen voor het theoretisch en praktisch rij-examen en medische en psychologische proeven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer