13 x
Vanderveken x

Exclusief voor abonnees

Bizarre situatie in grensgemeente Baarle: “De onderbroeken? Die liggen helaas op Belgisch grondgebied, mevrouw”

Baarle, een pittoresk dorpje in het hoge noorden van ons land. Eén dorp, twee gemeenten, twee landen en maar liefst dertig enclaves. Wandel je door het dorp, dan kan het gebeuren dat je wel vijf keer de grens passeert. Soms loopt die ook dwars door gebouwen heen. Het heeft al voor vreemde situaties gezorgd en dat doet het in deze coronacrisis opnieuw. Vorige week nog met de horeca die in België toe moest, maar in Nederland mocht openblijven. Nu ook in winkels, al is het daar nog absurder want Zeeman heeft in de winkel gewoon een lint gespannen. “Ondergoed nodig? Helaas! Die liggen in België, mevrouw!” Bekijk vooral onderaan de filmpjes die de politie samen met de gemeente maakte. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILLIAM ARIJS

    lol en de kassa staat natuurlijk in NL

  • Carin Desmet

    Ken zo koppel hun huis half België half NL maar goed voor hen zo nemen ze elec/gas uit NL aan 6 % btw daar installatie in garage op NL grondgebied is

Lees meer