Archieffoto van de vuurwerkverkoop in Baarle-Hertog. Deze winkel staat los van de inbreuken die zaterdag zijn vastgesteld
Ton Wiggenraad Archieffoto van de vuurwerkverkoop in Baarle-Hertog. Deze winkel staat los van de inbreuken die zaterdag zijn vastgesteld

Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

De politie controleerde zaterdagnamiddag de vuurwerkverkoop in het centrum van Baarle-Hertog. De agenten stelden drie inbreuken vast. Ze namen ook illegaal vuurwerk in beslag.

Met het eindejaar in zicht draait in Baarle-Hertog ook de vuurwerkverkoop weer op volle toeren. De politie hield er zaterdagnamiddag een controleactie in en rond de vuurwerkwinkels. “In één van de winkels stelden onze collega’s van de milieupolitie vast dat de maximum toegelaten hoeveelheid vuurwerk dat achter de toonbank mag liggen, was overschreden”, vertelt een woordvoerder van de politie. “In een andere winkel merkten onze collega’s dat er te veel vuurwerk werd verkocht aan één persoon, want ook daar zijn uiteraard wettelijke beperkingen op. En tot slot troffen we bij de vaststelling van een verkeersinbreuk ook nog een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in een auto. Dat vuurwerk werd in beslag genomen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer