Walter Van Steenbrugge.
Photo News Walter Van Steenbrugge.

Strafpleiter Walter Van Steenbrugge geeft lezing in Cultureel Centrum Baarle

De bekende strafpleiter Walter Van Steenbrugge komt op 16 oktober een lezing geven in het Cultureel Centrum Baarle. 

De advocaat komt er zijn eigen kijk geven op maatregelen die Justitie soms neemt en die bij de gewone man in de straat vreemd overkomen. Recent was er nog de vervroegde vrijlating van een van de handlangers van Marc Dutroux.

Walter Van Steenbrugge was in 2002 ook advocaat van Alex Vercauteren in de zaak Van Noppen. Vercauteren kreeg levenslang opgelegd kreeg voor het opdracht geven tot de moord op Van Noppen op 20 februari 1995. Naar aanleiding van deze zaak schreef Van Steenbrugge het boek ‘De affaire Justitie’ waarin hij kritiek uit op de wijze waarop het onderzoek is uitgevoerd. Hij bepleit in het boek een aantal justitiële hervormingen waaronder afschaffing van de levenslange benoeming van magistraten en een betere samenstelling van de volksjury. Ook pleit hij voor meer loon en betere werkomstandigheden voor cipiers en drugshonden bij de ingang van gevangenissen om drugssmokkel tegen te gaan.

De lezing start om 20 uur. De inkom bedraagt 3,50 euro. Reserveren kan via info@ccbaarle.org

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer