rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

20-jarige Kampenaar beschuldigd van verkrachting op Chirofuif

In de nacht van 23 op 24 juli 2017 leerde een toen achttienjarige jongeman uit Leopoldsburg een meisje van net geen 16 jaar kennen op een Chirofuif. Na een gesprek met enkele seksuele toespelingen liep het tijdens een wandeling uit de hand. De man wordt ervan beschuldigd het meisje te hebben verkracht en riskeert twee jaar cel. 

De jongen leidde het meisje bij de wandeling naar een plek die voor hem een emotionele betekenis had. Daar zou hij het meisje een tongzoen gegeven hebben en haar gedwongen hebben om hem oraal te bevredigen. Uit schrik dat de man alles zou doorvertellen, stemde het meisje daar naar eigen zeggen mee in. Ze vraagt een schadevergoeding van 7.500 euro en haar ouders vragen samen 5.000 euro. 

Maandverband

In de zaak wordt een maandverband met spermasporen als bewijsstuk aangeleverd. Volgens de verdediging van de man had het meisje iets te veel gedronken en een joint gerookt. Het sperma zou afkomstig zijn van zelfbevrediging namens de man. De vrijspraak voor de verkrachting wordt dat ook gevraagd. Op 12 november volgt het vonnis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer