3 Een nevelgordijn houdt de festivalgangers koel.
Peter Vanderveken Een nevelgordijn houdt de festivalgangers koel.

6.000 kinderen trotseren hitte op Bengelpop

Op recreatiedomein Keiheuvel werd het dinsdag een snikhete zeventiende editie van het kinderfestival Bengelpop. Om alles veilig te laten verlopen had de organisatie op voorhand al maatregelen genomen tegen de zengende hitte.

Zo’n 6.000 kinderen uit 94 scholen waren dinsdag aanwezig op Bengelpop. Zij konden zich op recreatiedomein Keiheuvel amuseren in verschillende zones, zoals de kermiszone, avonturenzone, theaterzone en uiteraard het podium. Met voorspelde temperaturen van rond de 34 graden had de organisatie op voorhand al maatregelen genomen.

Gratis waterbedeling was sowieso voorzien. Daarnaast waren er extra shelters voor meer schaduw, kreeg elke school een bus zonnecrème en waren de brandweer en EHBO extra aandachtig. Ook een groot nevelgordijn zorgde voor aangename verfrissing.

3 Er waren zo’n 6.000 kinderen aanwezig op Bengelpop.
Peter Vanderveken Er waren zo’n 6.000 kinderen aanwezig op Bengelpop.
3 Een fris ijsje smaakt altijd.
Peter Vanderveken Een fris ijsje smaakt altijd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer