De feiten begonnen in de Naamsestraat in het centrum van Leuven. Daarop liepen de twee links de Parkstraat in, waar een van hen werd aangereden.
Foto KAR De feiten begonnen in de Naamsestraat in het centrum van Leuven. Daarop liepen de twee links de Parkstraat in, waar een van hen werd aangereden.

Balenaars in ziekenhuis na pak slaag

VIJF MANNEN BEROVEN TWEE TWINTIGERS OP STRAAT IN LEUVEN

Twee twintigers uit Balen zijn vrijdagochtend in Leuven in het ziekenhuis beland nadat ze zijn aangevallen door vijf personen. Die stapten in de Parkstraat in Leuven uit een terreinwagen. De 21-jarige J.B. is gisteravond nog geopereerd aan het been. Zijn vriend A.H. (20) heeft een hoofdletsel opgelopen.

De politie in Leuven onderzoekt een zaak van diefstal met geweld die gisterochtend rond 6 uur plaatsvond in de Naamsestraat. Twee twintigers uit Balen hadden er een feestnacht opzitten. Na een tussenstop op de Oude Markt keerden ze rond 5.30 uur terug naar het kot van een vriend. In de Naamsestraat, ter hoogte van de kruising met de Parkstraat, kwam het tot een confrontatie met vijf mannen in een terreinwagen van het merk BMW. Vier zouden zijn uitgestapt, waarop de twee mannen uit Balen de vlucht namen richting Parkstraat.

Operatie

Ver geraakten de Balenaars niet. De twee kregen er flink van langs. De bestuurder van de BMW zou daarna nog de 21-jarige J.B. hebben aangereden. Hij liep een beenletsel op en lag gisteravond op de operatietafel in het UZ Gasthuisberg.

Camerabeelden

"We hebben een melding gekregen rond 6.30 uur", vertelt politiewoordvoerster Stephanie Gille. "Het gaat hier om ernstige feiten, onder meer om diefstal met geweld. De wagen stopte ter hoogte van de twee slachtoffers, waarop men is beginnen roepen. De twee zijn dan gaan lopen, waarbij een van de twee werd aangereden. Na het incident waren de slachtoffers hun gsm en portefeuille kwijt. We zijn nog volop bezig met het onderzoek en zullen camerabeelden opvragen in de buurt. De daders worden alleszins opgespoord."

Getuige

Ondertussen zou een getuige zich gemeld hebben die de nummerplaat van de auto kon noteren.


De broer van een van de slachtoffers reageert vol afschuw en ongeloof. "Dit gedrag is onaanvaardbaar. Zij waren machteloos. Dit is niet meer vechten om elkaar pijn te doen, maar vechten om iemand de dood in te jagen. Bovendien zijn alle waardevolle bezittingen van mijn broer en zijn maat gestolen. Die personen zijn terug in de auto gestapt en zijn over hem gereden. Bij mijn broer bleef het gelukkig bij een gebroken oogkas."

Lees meer