Bengelpop vorig jaar.
Vanderveken Bengelpop vorig jaar.

Bengelpop bereidt zich voor op tropische temperaturen

Naar aanleiding van de tropische temperaturen van volgende week, neemt de organisatie van het kinderfestival Bengelpop extra voorzorgsmaatregelen. Het festival vindt komende dinsdag - wanneer temperaturen rond 34 graden worden verwacht - plaats op recreatiedomein Keiheuvel.

Gratis waterbedeling is er sowieso de hele dag door. Daarnaast zijn er extra shelters besteld om schaduw te voorzien, zal elke school een bus zonnecrème krijgen en zullen brandweer en EHBO extra aandachtig zijn.

Daarnaast roept de organisatie de scholen ook op om hun kinderen te stimuleren om geschikte kledij te dragen (dunne kledij en licht van kleur) en zeker ook een petje te voorzien om het hoofd te beschermen tegen de zonnestralen. De kinderen nemen best ook zelf zonnecrème mee.

De schoolbegeleiders worden opgeroepen om hun kinderen ingesmeerd te laten vertrekken en ook regelmatig in te smeren, namelijk minstens om de 2 uur. Ze moeten er ook voor zorgen dat de kinderen regelmatig de schaduw opzoeken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer