Een sfeerbeeld van de vorige editie van Bengelpop.
Foto Peter Vanderveken Een sfeerbeeld van de vorige editie van Bengelpop.

Bengelpop vanaf dit jaar plasticvrij

Op dinsdag 25 juni wordt recreatiedomein Keiheuvel weer voor één dag omgetoverd tot een pretpark tijdens Bengelpop. Voor de zeventiende editie wordt er niet geraakt aan de succesformule: geen grote namen op het podium, maar wel veel leuke animaties, optredens en doe-activiteiten op maat van de 6.000 bengels uit het eerste en tweede leerjaar die dinsdag aanwezig zullen zijn. Nieuw dit jaar is dat het festival ook plasticvrij gaat.

Liefst 94 scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant tekenen dinsdag present op recreatiedomein Keiheuvel in Balen. De organisatie had de capaciteit lichtjes verhoogd naar 6.000 leerlingen, maar de tickets waren al binnen drie dagen uitverkocht.

Nieuw dit jaar is dat Bengelpop plasticvrij gaat. De kinderen kunnen op het festival hun eigen Bengelpopdrinkfles aan 1,50 euro kopen die ze telkens helemaal gratis mogen laten vullen met water. Uiteraard mogen ze ook hun eigen drinkfles meebrengen. Ook alle andere drankjes zullen niet meer in plastic flesjes zitten, de rietjes zullen eveneens niet meer van plastic zijn.

Voorts zal er voor de bengels weer heel wat te beleven zijn. Het domein wordt opgedeeld in negen zones: de springzone, avonturenzone, kermiszone, gekke snoetenzone, theaterzone, educatiezone, workshopzone, Keileuke zone en ten slotte het podium.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer