Kunstenaar Doré Grandjean en Frank Mannaerts in de exporuimte.
Peter Vanderveken Kunstenaar Doré Grandjean en Frank Mannaerts in de exporuimte.

Biertjes proeven tussen de kunst: schilder Doré Grandjean stelt nooit eerder vertoonde werken tentoon in De Schieve

Nog tot half september kan je in het proeflokaal van café-brouwerij De Schieve in Olmen (Balen) de schilderijen bewonderen van kunstenaar Doré Grandjean uit Ham. Hij stelt er werken tentoon die nog nooit eerder vertoond werden.

Sinds 2017 geeft uitbater Frank Mannaerts aan kunstenaars de kans om hun werken te exposeren in zijn brouwerij. Vorige week is de tentoonstelling met werken van schilder Doré Grandjean uit Ham gestart die nog tot half september zal lopen.

“Doré stelt schilderijen tentoon die nog niet eerder vertoond werden”, vertelt Frank Mannaerts. “Hij heeft verschillende soorten werken: abstracte werken, indrukwekkende figuratieve werken waarbij dikwijls het oog heel centraal staat maar voor deze tentoonstelling hanteert hij een klassiekere stijl, met onder meer stillevens. Dat is ook iets toegankelijker voor het grote publiek, want abstracte werken zijn niet voor iedereen weggelegd.”

De Schieve is gelegen aan de Oosthamsesteenweg 98 in Olmen (Balen) en is zaterdag en zondag geopend van 13 tot 22 uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer