Kunstenaar Doré Grandjean en Frank Mannaerts in de exporuimte.
Peter Vanderveken Kunstenaar Doré Grandjean en Frank Mannaerts in de exporuimte.

Biertjes proeven tussen de kunst: schilder Doré Grandjean stelt nooit eerder vertoonde werken tentoon in De Schieve

Nog tot half september kan je in het proeflokaal van café-brouwerij De Schieve in Olmen (Balen) de schilderijen bewonderen van kunstenaar Doré Grandjean uit Ham. Hij stelt er werken tentoon die nog nooit eerder vertoond werden.

Sinds 2017 geeft uitbater Frank Mannaerts aan kunstenaars de kans om hun werken te exposeren in zijn brouwerij. Vorige week is de tentoonstelling met werken van schilder Doré Grandjean uit Ham gestart die nog tot half september zal lopen.

“Doré stelt schilderijen tentoon die nog niet eerder vertoond werden”, vertelt Frank Mannaerts. “Hij heeft verschillende soorten werken: abstracte werken, indrukwekkende figuratieve werken waarbij dikwijls het oog heel centraal staat maar voor deze tentoonstelling hanteert hij een klassiekere stijl, met onder meer stillevens. Dat is ook iets toegankelijker voor het grote publiek, want abstracte werken zijn niet voor iedereen weggelegd.”

De Schieve is gelegen aan de Oosthamsesteenweg 98 in Olmen (Balen) en is zaterdag en zondag geopend van 13 tot 22 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer