4 De chalet ging volledig in vlammen op.
Peter Vanderveken De chalet ging volledig in vlammen op.

Chalet aan visvijver in de as gelegd: alles wijst op brandstichting

Brandweer én bulldozer rijden zich vast bij blusoperatie

Een chalet aan een visvijver in de omgeving van de Sint-Jansstraat in Mol is woensdagavond volledig in vlammen opgegaan. Omdat de oorzaak van de brand onduidelijk is, gaat het gerechtelijk labo nog een onderzoek uitvoeren. De brandweer had ook pech, want een van de wagens zakte weg in de zompige grond. Ook een bulldozer die de brandweerwagen eruit moest trekken, was hetzelfde lot beschoren.

De brandweer van Mol werd woensdagavond opgeroepen voor een chaletbrand aan de Sint-Jansstraat. Bij aankomst van de brandweer stond de houten chalet al volledig in lichterlaaie. De eigenaars zelf vrezen dat er kwaad opzet in het spel is. “Mijn grootvader was woensdag in de loop van de namiddag nog ter plaatse geweest om het gras af te rijden”, zegt Glenn Ennekens van de gekende zaak Mobifrit. “Hij had de kachel helemaal niet aangestoken. Plots krijgen we enkele uren later telefoon dat de chalet in brand stond. Een getuige had gezien dat er een dikke rookpluim uit de chalet kwam.”

4 Glenn en Karel Ennekens, eigenaars van de chalet.
Peter Vanderveken Glenn en Karel Ennekens, eigenaars van de chalet.

Mogelijk zwerver

Glenn ging zijn grootvader halen en samen gingen ze ter plaatse. “De hele chalet is verloren”, vertelt Glenn. “Vooral voor mijn grootvader is dit erg. Hij had er ook nog heel wat oude meubeltjes in staan. We vinden het heel vreemd omdat er in de chalet géén elektriciteit en geen aardgas ligt. Volgens een getuige zou er hier ook geregeld iemand de chalet gebruiken om te overnachten. We vermoeden een zwerver . Het is ook niet de eerste keer dat ze onze chalet viseren. Ze hebben hier al eens vissen uit de vijver gehaald en visgerei hebben ze hier ook al gestolen. Bovendien zijn er de voorbije twee jaren hier in de buurt nog al chalets afgebrand. En het vervelende is dat we de chalet na deze brand waarschijnlijk ook niet meer zullen mogen heropbouwen.”

De politie laat het gerechtelijk labo nog een onderzoek uitvoeren omdat de oorzaak van de brand niet duidelijk is. “De brandweer kon niet meteen een oorzaak vinden”, zegt Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. “Daarom hebben we gevraagd dat het labo ter plaatse komt. Brandstichting is zeker niet uitgesloten, maar het kan ook nog altijd een accidentele brand zijn.  Het zal waarschijnlijk wel moeilijk zijn om de oorzaak te vinden omdat de chalet volledig is uitgebrand.”

Brandweerwagen weggezakt

De brandweer had ook pech, want een van de wagens zakte weg in de berm door de zompige grond. De bulldozer die werd opgetrommeld om de wagen eruit te halen was hetzelfde lot beschoren waardoor er uiteindelijk nog een andere bulldozer ter plaatse moest komen.

4 De brandweerwagen reed zich ongelukkig vast.
Peter Vanderveken De brandweerwagen reed zich ongelukkig vast.
4 De bulldozer die de brandweerwagen eruit moest halen, was hetzelfde lot beschoren.
Peter Vanderveken De bulldozer die de brandweerwagen eruit moest halen, was hetzelfde lot beschoren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer