Wout Van Aert komt op 1 augustus naar Herentals.
Belga Wout Van Aert komt op 1 augustus naar Herentals.

Daar is ie dan: Wout Van Aert rijdt na-Tourcriterium in thuisstad Herentals

Het was de natte droom van Herentals Fietst & Feest, en de droom is werkelijkheid geworden. Wout Van Aert en zijn entourage hebben de kribbel gezet onder het contract voor deelname aan het Boretti na-Tourcriterium in Herentals.  “We zijn opgelucht én dolenthousiast”, klinkt het bij de organisatie. 

Wout Van Aert rijdt met zijn team Jumbo-Visma voor de eerste keer mee de Tour de France, maar heeft daar nu al geschiedenis geschreven. Hij droeg de witte trui en wist ook nog eens een ritoverwinning te behalen in de sprint. Bij menig organisator van na-Tourcriteria begon het al te kriebelen om de duivel-doet-al  te laten tekenen voor deelname. Maar vooral dan bij de mannen en vrouwen van Herentals Fietst & Feest, ondertussen de thuisstad van Wout Van Aert.  

Erwin Vervecken, ook meervoudig wereldkampioen veldrijden, kreeg als medewerker van Herentals Fietst donderdagmiddag het goede nieuws van zijn ‘troonopvolger’ binnen. Samen met Peter Van Echelpoel en Philip Mariën stelt Erwin al vele jaren de deelnemerslijst van het Boretti na-Tourcriterium samen. Zij kunnen donderdagavond alvast een goede fles kraken op hun realisatie.

Vroeger dan verwacht

Eerder deze week maakte de organisatie al bekend dat Zdenek Stybar present tekent samen met drie lokale talenten. Toen heette het nog dat de onderhandelingen met enkele Tourrenners bezig waren. “De toezegging van Wout komt toch vroeger dan verwacht”, bekent pr-man Bart Timperman. “We wisten dat de nieuwe Belgische Tourheld na Parijs vooral vakantie wil. En – voor alle duidelijkheid - ook verdiend. Het publiek vindt het mogelijk evident dat we Wout aan de start hebben, maar dat is niet zo. Als organisator leek het ons de absolute nachtmerrie dat Wout niet zou kunnen komen. We zijn dan ook ongelofelijk opgelucht, blij en fier dat Wout toch bij ons wil fietsen om zijn thuispubliek te groeten. Grote klasse, noemen wij dat.”

Euforie

De komst van Wout Van Aert betekent een boost voor de organisatie en zal er meer dan waarschijnlijk voor zorgen dat er een massa volk op de Grote Markt zal staan in Herentals. Voor voorzitter Charles Van de Wouwer kan de 15de editie van het na-Tourcriterium al niet meer stuk. 

Beste Belgische renner

“We zijn niet eens chauvinistisch als we zeggen dat Wout Van Aert op dit moment de beste Belgische renner is. Minstens twee etappes winnen en een tijdje een Tourtrui dragen bij je Tourdebuut, na een beresterk voorjaar… Er zijn er weinig die dit gaan nadoen. Met Wout op nummer 1 van onze deelnemerslijst moet het op 1 augustus full house worden. Ik kan me niet voorstellen dat er een Kempense wielerliefhebber is die daar niet bij wil zijn. We hopen dat Herentals Wout een onvergetelijke ontvangst schenkt. Heel het land is jaloers op deze Kempenzoon. Wij moeten tonen dat wij onze helden verzorgen. Afspraak op 1 augustus.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Dufour

    Ik vermoed dat dat niet zal lukken na die valpartij van gisteren .

Lees meer