PZ Antwerpen

Geseinde man zonder rijbewijs onder invloed van drugs achter het stuur

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City van de lokale politie controleerde zondagnamiddag op foutparkeerders in hun werkgebied. Er werden maar liefst 94 boetes uitgeschreven op diverse locaties in Borgerhout en Antwerpen-Noord en ook in andere stadsgebieden liepen verschillende bestuurder tegen de lamp.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West trok op pad om agressieve of asociale chauffeurs te vatten. Een motorrijder in de Londenstraat reed voor de neus van de politie door het rood. Hij werd onderschept en bleek niet ingeschreven. In de Kronenburgstraat werd een onverzekerd voertuig getakeld.

Ter hoogte van de Groenplaats kreeg de politie een bestuurder in de gaten die het kruispunt blokkeerde, aan hoge snelheid optrok en de rechtsomkeer maakte waar het niet mocht. Na controle bleek de man rond te rijden zonder rijbewijs, dat was hij kwijtgespeeld na eerdere inbreuken. Hij legde ook een positieve drugstest af én bleek geseind met een bevel tot gevangenneming. Hij verblijft sindsdien in de gevangenis in de Begijnenstraat.

Op de Leien werd de verkeersploeg voorbijgestoken door een motorfiets die 90 kilometer per uur reed in de zone 50. De bestuurder mag zich verantwoorden voor de politierechter. Tot slot werd nog één bestuurder betrapt op rijden onder invloed van drugs, drie bestuurders kregen een boete voor rijden met de gsm in de hand en drie taxibestuurders voor het parkeren op de stoep.

Ook het wijkteam van Hoboken controleerde rondrijdende bestuurders. Drie bestuurders reden met de gsm in de hand. Eén chauffeur had drugs op zak en één iemand reed door het rood. Drie foutparkeerders werden beboet en één onverzekerd voertuig werd getakeld.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vangeel guido

    Ze maken regels maar ze kunnen ze niet controleren.

  • rik van dijck

    Laat ze maar goed controleren ! Een pluim voor deze mensen die het crapuul van de baan halen !!!

Lees meer