De uitreiking van de award gebeurde door Freddy Michiels, voorzitter van ESPA, en Willy Naessens goede vriend van Jo Van Moer.
RV De uitreiking van de award gebeurde door Freddy Michiels, voorzitter van ESPA, en Willy Naessens goede vriend van Jo Van Moer.

Jo Van Moer uitgeroepen tot maritieme man van het jaar

De Vlaamse vereniging van maritieme en logistieke journalisten en publicisten heeft Jo van Moer (49) verkozen tot maritieme man van het jaar. Jo Van Moer runt het gelijknamig transportbedrijf dat hij op een periode van 30 jaar heeft uitgebouwd tot een internationale speler die zijn stempel drukt op de maritieme en logistieke wereld.

Vandaag heeft het bedrijf Van Moer Logistics 1.200 medewerkers en een wagenpark van 430 trucks en een duizendtal trailers. Het bedrijf heeft magazijnen in de Waaslandhaven en op de rechteroever, twee interlandterminals, vijf eigen binnenschepen en drie vestigingen in Roemenië. Alles samen goed voor een omzet van 187 miljoen euro. In zijn dankwoord verwees Jo Van Moer naar zijn 1.200 medewerkers. “Diversificatie was een bewuste keuze en deze award bewijst dat we de juiste koers varen. Ik ben bijzonder trots ook op alle werknemers en mensen die samen met mij de koers uitzetten.” De verkiezing is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk gemaakt heeft in de nationale maritieme sector. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bronzen penning met daarop een afbeelding van de Scheldebron. Voorgangers van Jo Van Moer zijn onder meer Karine & Fernand Huts, Paul Valkeniers, Rob Harrison en Walter Van Mechelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer