De zwarte panter Malik was meer dan 16 jaar oud.
Facebook Olmense Zoo De zwarte panter Malik was meer dan 16 jaar oud.

Olmense Zoo verliest zwarte panter Malik

In de nacht van dinsdag op woensdag is Malik, de zwarte panter van de Olmense Zoo, overleden. Malik maakte deel uit van een uitwisselingsproject tussen de Olmense Zoo en een zoo in Denemarken.

Malik werd vanuit Denemarken uitgewisseld voor een andere mannelijke panter van bij de Olmense Zoo. Dat resulteerde uiteindelijk in een nakomeling voor beide mannen en beide dierentuinen. In de Olmense Zoo is de geboorte van zwarte panter Lola te danken aan Malik.

“Malik was meer dan 16 jaar oud, wat een normale levensduur is voor een panter. Toch komt het overlijden heel onverwachts”, klinkt het bij de dierentuin. “Dieren komen en dieren gaan, dat is nu eenmaal hoe de natuur in elkaar zit en eigenlijk moeten we daar niet droevig over zijn. Zeker niet als de dieren in kwestie de kans hebben gekregen hun genen verder te zetten, want dat is immers het doel van het leven voor de dieren.”

In de onmiddellijke toekomst waren er nog geen plannen voor het verblijf, waardoor het nog even leeg zal staan.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Soraja Salluyts

    Rust zacht lieve schat dikke knuffel van mij en mijn zoon

  • Sven Kerstens

    Eindelijk rust voor dit prachtig dier na een armzalig leven in een kleine gevangenis.

Lees meer