2 Paka en Awi zijn de ambassadeurs van het nieuwe park.
Pakawi Park Paka en Awi zijn de ambassadeurs van het nieuwe park.

Olmense Zoo wordt morgen feestelijk omgedoopt tot Pakawi Park

De Olmense Zoo wordt morgen officieel omgedoopt tot ‘Pakawi Park’. Tijdens het grote opendeurevenement zal ook Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) present tekenen. 

Weyts liet de dierentuin bijna twee jaar geleden een maand lang sluiten omdat de directie verzuimd had tal van tekortkomingen rond dierenwelzijn aan te pakken. Denk bijvoorbeeld maar aan een gebrekkige hygiëne en een stuitend tekort aan schuilplaatsen.

De nieuwe naam moet volgens de dierentuin het keerpunt symboliseren, er wordt volop werk gemaakt van een vernieuwing van de dierenverblijven. "Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. Natuurlijk zijn daarvoor extra investeringen en tijd nodig", klinkt het. 

"De bedoeling is ook om verder te bouwen op het bestaande verhaal: we blijven een gezellig en betaalbaar dierenpark dat zich richt op families." 

De naam Pakawi verwijst naar het Swahili voor katachtige. De Olmense Zoo staat al jaren bekend voor zijn verzameling grote katten, zoals tijgers, leeuwen en luipaarden.

Tijdens de opendeurdag staan er onder meer muziekoptredens en kinderanimatie op het programma. Daarnaast is er ook ruimte voor roofvogeldemonstraties en ‘voederpraatjes’ over verschillende dieren.

2 Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts sloot in oktober 2017 de Olmense Zoo voor een maand, iets waar veel bezoekers allerminst mee waren opgezet. Met dit protestbord maakten ze hun ongenoegen duidelijk: "Wuyts (sic) blijf met je poten van onze zoo.”
Photonews Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts sloot in oktober 2017 de Olmense Zoo voor een maand, iets waar veel bezoekers allerminst mee waren opgezet. Met dit protestbord maakten ze hun ongenoegen duidelijk: "Wuyts (sic) blijf met je poten van onze zoo.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer