Shutterstock

Opnieuw twee ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven

Nog maar eens twee ton coke erbij. De douane deed eind september opnieuw twee grote drugsvangsten in de Antwerpse haven in ladingen afkomstig uit Zuid-Amerika. Eerder deze week pakte de douane nog uit dat ze al meer dan veertig ton cocaïne hebben onderschept in de Antwerpse haven dit jaar.

FOD Financiën, dat verantwoordelijk is voor de douane, liet donderdag weten dat de douaniers eind september alweer twee grote ladingen drugs onderschepten in de haven van Antwerpen. Op 23 september ging het om 801,3 kilogram cocaïne en op 27 september op 1.190,1 kilogram, samen goed voor bijna twee ton coke. “De drugs werden telkens aangetroffen in een lading die afkomstig was uit het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Meer details over de mogelijke verantwoordelijken ontbreken voorlopig.”

Er werd dit jaar al meer dan 41.000 kilogram cocaïne gevonden in Antwerpen, goed voor een straatwaarde van meer dan twee miljard euro. Het gaat om 86 ladingen die naast Ecuador ook van Brazilië en Colombia afkomstig waren. Daar bovenop werd er dit jaar in Zuid-Amerika zelf al 22 ton cocaïne tegengehouden met Antwerpen als bestemming. Antwerpen is een centraal punt voor de distributie van cocaïne over heel Europa.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick kerremans

    Op de 2 grootste terminals van antwerpen vaste container scanners plaatsen met loge voor politie of doeane,..er gaat nie veel meer buiten gaan...maaaaaaar....da kost geld he..

  • Luc Van Hoef

    Mooi werk, maar waarschijnlijk peanuts in vergelijking met wat NIET ontdekt wordt

Lees meer