Onder meer een partijtje krolft stond op het programma.
Peter Vanderveken Onder meer een partijtje krolft stond op het programma.

Personen met mentale beperking en Balense leerlingen sporten samen

Afgelopen vrijdag organiseerde Sportregio Zuiderkempen ILV voor de achttiende keer ‘De Andere Sportdag’, een sportdag die bedoeld is voor personen met een mentale beperking van alle niveaus uit de dagcentra van de Zuiderkempen. Acht dagcentra schreven 136 deelnemers in.

Voor de achttiende keer op rij was Balen de gastheer voor het evenement, dat in sportcomplex Bleukens plaatsvond. De dagcentra die zich inschreven waren De Schakel (Balen), De Rusthuif en De Villa (Arendonk), De Hei (Dessel), De Vogelzang (Laakdal), Den Brand (Herentals), het Gielsbos (Gierle) en Eepos (Geel). In het dagprogramma van ‘De Andere Sportdag’ werden aangepaste en fascinerende sportactiviteiten voor alle gehandicaptenniveaus aangeboden en deelnemers konden kennismaken met verschillende sporten.

In de sporthal werden initiaties aangeboden van showdown (tafeltennis voor visuele beperking), badminton, knuffeljujutsu, blacklight dans en sportacademie. Op de buitenvelden van sportcomplex Bleukens gingen competities door van krolft (mix van (mini)golf, croquet en petanque), netbal, boogschieten, voetbal en gocart.

Ook dit jaar kregen kinderen van Balense scholen de kans om samen met de personen met een beperking te sporten: 36 leerlingen van basisschool De Bosmier en 12 leerlingen van basisschool De Klimboom namen deel aan de sportdag. “Zo kunnen ze op een informele manier kennismaken met de personen met een beperking zelf. ‘Integratie’ is immers een belangrijke doelstelling van deze sportdag. De ervaring van de vorige jaren leert dat er spelenderwijs leuke vriendschapsbanden worden gesmeed”, aldus schepen voor Personen met een Handicap Werner Hens (sp.a Balen 2025) en schepen voor Sport Mien Vanden Broek (CD&V).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer