Illustratiebeeld
Mozkito Illustratiebeeld

Politie klist zestiger na wilde achtervolging: “Andere weggebruikers zijn in gevaar gebracht”

De politie heeft zondag na een wilde achtervolging een 60-jarige man uit Balen opgepakt. De achtervolging in Mol duurde twintig minuten. “Daarbij werden hoge snelheden gehaald en andere weggebruikers in gevaar gebracht”, vertelt een parketwoordvoerder.7

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de man intussen vrijgelaten onder voorwaarden, maar hij zal zich later nog moeten verantwoorden voor de rechtbank. Hij kon in de nacht van zaterdag op zondag worden geklist na een wilde achtervolging. “Rond 2 uur merkte een patrouille van de lokale politie Balen-Dessel-Mol een voertuig op aan het hoofdcommissariaat in Mol dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Wanneer de achtervolging werd ingezet met zwaailichten en sirene, reageerde de verdachte meteen met verder roekeloos rijgedrag”, aldus de parketwoordvoerder.

De achtervolging liep over Charles Coolspad, Rozenberg, Gompelbaan, Gompel Hoeve, Vlierstraat, Onze Lieve Vrouwstraat, Pastoor Vaesstraat, Wezel, Sint-Jozefslaan, Lariëndijkweg, Albertlaan, Ringlaan, Gerheide, 17de Eskadron Vliegwezellaan en Nieuwendijk. Op dat traject pleegde de verdachte verschillende ernstige verkeersinbreuken. “Tijdens de rit reed hij meerdere malen opzettelijk in op het achtervolgende politievoertuig. Intussen werd er bijstand ingeroepen van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Deze merkte het voertuig op aan het kruispunt van de Steegstraat met de Markt in Balen en slaagde er in de weerspannige bestuurder in de boeien te slagen”, klinkt het. “De achtervolging duurde een 20-tal minuten. Daarbij werden hoge snelheden gehaald en werden andere weggebruikers door de verdachte in gevaar gebracht. Wonderwel raakte er niemand gewond.”

De verdachte is de 60-jarige R.W. uit Balen. De man is geen onbekende voor de politiediensten. “Ook de voorbije weken kwam hij verschillende keren in contact met de politie, onder andere voor bedreigingen ten aanzien van politiediensten, stalking met nodeloze oproepen en schade aan eigendommen van politie.

Het parket liet de man voorleiden. De onderzoeksrechter besliste om de zestiger vrij te laten onder voorwaarden.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Wouters

    Op dat uur is er in wezel weinig, geen, verkeer dat hij in gevaar kon brengen. En als hij gevolgd wordt, hoe kan hij dan inrijden op een voertuig achter hem? En een rit van 15 km die 20 minuten duurt (gemiddelde van minder dan 50 Km/u). De politie legt nogal verklaringen af daar in Mol.

  • Tamara Gijbels

    Die ben ik dus ook tegengekomen in Balen ter hoogte van de Colruyt zaterdagnacht... de schrik zit nog in mijn lijf

Lees meer