Er is een plaatselijke omleiding voorzien.
RV Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

Schoolstraat drie weken dicht voor aanleg van nieuwe verkeersdrempel

Vanaf dinsdag 6 augustus gaat de Schoolstraat, de doorgangsweg in het centrum van Olmen, een drietal weken dicht voor de aanleg van een nieuwe verkeersdrempel ter hoogte van de school die de huidige drempel vervangt. De uitvoering is in beton, waardoor er een uithardingsperiode is van drie weken tot eind augustus. Er is een kleine plaatselijke omleiding.

De huidige verkeersdrempel was aan vervanging toe nadat het door een landbouwvoertuig beschadigd werd. “Er is gezocht naar een meer duurzame oplossing, vandaar de uitvoering in beton. De Schoolstraat is een drukke doorgangsweg, waarbij auto’s zich spijtig genoeg niet altijd aan de snelheidslimieten houden. Daarom is het behoud van de drempel noodzakelijk voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen”, zegt schepen van Openbare Werken Werner Hens (sp.a).

Er zal gestart worden met het uitbreken van de huidige drempel. Vervolgens legt men de fundering voor de nieuwe drempel en dan kan men het beton gieten. Daarna start de uithardingsperiode van drie weken. “Op deze manier zal de weg terug open zijn voor alle verkeer tegen de start van het nieuwe schooljaar. Zo zijn de schoolkinderen weer beveiligd tegen het onaangepaste rijgedrag van sommige automobilisten aan de schoolomgeving”, besluit Hens.

Het verkeer komende uit de richting van Hoolst wordt omgeleid via De Lei, Polderstraat en Meerhoutsebaan. Het verkeer komende uit de richting van Ham volgt de Kerkhofstraat, Berkenlaan en Broekstraat. De Kerkhofstraat tussen de Schoolstraat en de Berkenlaan is hierbij tijdelijk een eenrichtingsstraat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer