Geluidsarm vuurwerk
RV Geluidsarm vuurwerk

Voor het eerst geluidsarm vuurwerk bij opening oktoberkermis: veiliger én diervriendelijker

De gemeente Leopoldsburg kiest deze zaterdag bij de opening van de oktoberkermis voor het gebruik van geluidsarm vuurwerk. Tot vorig jaar was het er de traditie om bij een aantal gelegenheden klassiek vuurwerk te organiseren, maar er ontstond steeds meer tegenkanting. 

Ten eerste was er het veiligheidsaspect. Vuurwerk afsteken in het midden van een dichtbebouwde dorpskern houdt altijd risico’s in. Ten tweede is er het dierenwelzijn. Heel wat dieren hebben last van de luide knallen van vuurwerk.

Bij geluidsarm vuurwerk zijn er geen luide knallen meer. Dit alternatief is wel heel wat duurder, dus besloot de gemeenteraad om het maar één keer per jaar te gebruiken. Als datum werd de opening van de oktoberkermis vastgelegd. Na afloop van de fakkeltocht zal er aan de Karmel op het Koning Albert I-plein omstreeks 21 uur een geluidsarm vuurwerk afgestoken worden in combinatie met een lichtshow.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer