Illustratiebeeld.
JHM Illustratiebeeld.

Zeven arbeidsovertredingen vastgesteld bij controle door politie en inspectie

Afgelopen zondag heeft de lokale politie Balen-Dessel-Mol een aantal horecazaken in de politiezone gecontroleerd op arbeidsovertredingen. In totaal werden 6 pv’s opgesteld en wordt één dossier overgemaakt aan de dienst geschillen van de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA). De actie gebeurde in samenwerking met de Vlaamse Sociale Inspectie, Arbeidsinspectie, RSZ Inspectie, RVA en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Tussen 16 en 21.30 uur bezochten negen controleurs tien horecazaken in Balen, Dessel en Mol. De controleurs van de verschillende inspectiediensten controleerden tijdens de actie op zwartwerk en tewerkstelling van illegalen. De inspecteurs van de politie bogen zich over het nazicht van persoonsgegevens en eventuele verblijfsvergunningen.

Bij vier zaken bleken in totaal negen werknemers niet correct te zijn aangegeven. Zij mogen zich verwachten aan een boete. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor illegale tewerkstelling en een voor kinderarbeid. Een dossier werkloosheid zal ook nog overgemaakt worden aan de Dienst Geschillen van de RVA. Verder werd nog één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef. De persoon zal overgebracht worden naar een gesloten instelling.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer