2 Enkele ramen en een deel van de muur raakten beschadigd bij het ongeval.
Siebe De Voogt Enkele ramen en een deel van de muur raakten beschadigd bij het ongeval.

Aanhangwagen boort zich in living

ARBEIDER DIE ONGEVAL VEROORZAAKTE, VOERT ZELF HERSTELLINGSWERKEN UIT

In de Beernemstraat in Oedelem is gisteren rond de middag een aanhangwagen in een living beland. "Gelukkig was er niemand thuis", zegt bewoner Kris Debruyne (48). De 28-jarige arbeider die het ongeval veroorzaakte, plaatste zelf enkele panelen voor het enorme gat in de gevel.

Een 28-jarige arbeider was gisteren rond 11.30 uur met de bestelwagen Mercedes Vito en aanhangwagen van zijn baas op weg naar een werf in Sijsele, waar hij samen met zijn collega's aan het werk was. Net na een linkse bocht in de Beernemstraat, op de grens van Beernem en Oedelem, liep het fout. "Ik hoorde een zachte klik, maar stelde me daar niet meteen vragen bij. Ik reed nog even door, maar besloot honderd meter verder toch even te stoppen om te controleren of de aanhangwagen nog goed aangekoppeld was. Tot mijn grote verbazing was hij verdwenen."

2 De arbeider die het ongeval veroorzaakte, plaatste een houten plaat voor het gat.
Siebe De Voogt De arbeider die het ongeval veroorzaakte, plaatste een houten plaat voor het gat.

Puin ruimen

De arbeider liep terug en zag dat het gevaarte in een woning was beland. "Hij was door het raam de woonkamer binnengevlogen."


Een buurman had ondertussen al de brandweer van Oostkamp verwittigd en ook de politie kwam ter plaatse. "Rond 12 uur kreeg ik plots een telefoontje van een agent", vertelt bewoner Kris Debruyne (48), die samen met zijn vrouw al sinds 1994 in de Beernemstraat woont. "Op zo'n moment geloof je eerst niet wat je hoort. Ik ben meteen in mijn wagen gesprongen en van Brugge, waar ik in een garage werk, naar huis gereden."


De brandweer was al begonnen met het gat van zes vierkante meter te stutten. "Het meeste puin was al opgeruimd toen ik aankwam", gaat Kris, vader van twee kinderen van 17 jaar, verder. "De brandweerlieden hadden het glas en de steenbrokken in onze living ook al allemaal verwijderd. Ze hebben puik werk geleverd."

Gat gedicht

De arbeider die zijn aanhangwagen had verloren, had ondertussen ook al zijn baas verwittigd. Die besloot zelf voorlopig een houten beschermingsplaat voor het gat te plaatsen. "Dat was het minste wat we konden doen", vindt de man. "Ook al konden we dit ongeval niet voorkomen. De kop van de aanhangwagen is blijkbaar afgebroken."


Kris Debruyne en zijn vrouw kunnen het gebaar van de aannemer wel appreciëren. "Het is mooi dat hij zo reageert. Het voornaamste is dat we vanavond toch in onze zetel televisie kunnen kijken. En als het te koud wordt, hebben we een goede houtkachel om ons te verwarmen. We hebben geluk gehad. Stel je maar eens voor dat we op dat moment met ons gezin in de woonkamer hadden gezeten."

Lees meer