2 Ponyezel
rv Ponyezel

Zeldzame ‘ponyezel’ geboren in stal van Beernemse familie

Noem het gerust een wonder van de natuur: in een stal in Beernem is zaterdag een ‘ponyezel’ geboren, een kruising tussen een pony en een ezel.

Het zeldzame diertje huppelt rond op het hof van de familie Bonamie. De vader is een ezel, de moeder een shetlandpony. Na een dracht van meer dan 11 maanden is de kruising tussen beide het merkwaardige resultaat. “We kregen van de dierenarts te horen dat de kans dat zo’n dracht en geboorte tot een goed einde komen, nauwelijks één op honderd is", zegt Heleen Bonamie. Voor de familie was het zelf ook een verrassing. “Toen de pony een dikkere buik kreeg, wisten we dat er iets aan de hand was. Het resultaat is echt wel schattig." 

Een ponyezel wordt niet vaak geboren. De laatst bekende geboorte dateert van 2015 in Lo-Reninge.

2 De familie Bonamie is trots op hun boreling.
Benny Proot De familie Bonamie is trots op hun boreling.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rayan El Arami

    Ronny Van Wijgaerden: neen, een muildier is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelshengst. Een muilezel is het jong van een ezelin en een paardenhengst. Beide hebben wel een paardenstaart maar een muildier hinnikt terwijl muilezels balken. Een muildier is ook groter dan een muilezel. En als ze nog een naam voor het beestje zoeken kunnen ze het misschien Ponzel of Ponzelien noemen ;)

  • Jozef Van Schuerbeeck

    Zet de kat bij de melk en je krijgt zulke toestanden. Mensen die wat van dieren kennen moeten beter weten.

Lees meer