'Benidorm Bastard' Lea Witvrouwen (tweede van rechts) met de initiatiefnemers van het startevenement voor de Week van de Valpreventie.
Jef Van Nooten 'Benidorm Bastard' Lea Witvrouwen (tweede van rechts) met de initiatiefnemers van het startevenement voor de Week van de Valpreventie.

Benidorm Bastard schiet ‘Week van de Valpreventie’ op gang in dienstencentrum De Ontmoeting

In dienstencentrum De Ontmoeting in Beerse is dinsdagmiddag het Kempense startschot gegeven van de ‘Week van de Valpreventie’. De achtste editie staat in het teken van valangst.

Valangst uit zich in verschillende vormen. “Het varieert van het gebruiken van je gezond verstand zoals het vermijden van een risico, bijvoorbeeld een bevroren of gladde ondergrond, tot angst die ertoe kan leiden dat je bepaalde activiteiten niet meer zal uitvoeren. Activiteiten die je eigenlijk nog kan. Dan spreek je van valangst”, zegt Lieselot Wynants, coördinator Valpreventie bij Logo Kempen. “Ouderen met valangst gaan minder bewegen, wat kan leiden tot een daling in spierkracht en evenwicht. Hierdoor zal het risico om te vallen, toenemen. Door minder te bewegen en activiteiten te vermijden verhoogt ook de kans op vereenzaming, verminderde levenskwaliteit en depressie.”

Infomarkt

Om de Week van de Valpreventie op gang te schieten, organiseerde Logo Kempen een evenement in dienstencentrum De Ontmoeting in Beerse. Na een ludieke act met ‘Benidorm Bastard’ Lea Witvrouwen startte een infomarkt met stands over gezond ouder worden en beweegactiviteiten.

Het volledig overzicht van acties die doorgaan tijdens de Week van de Valpreventie in de Kempen vind je op www.gezondekempen.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer