Het huidige gemeentehuis van Beerse.
Ton Wiggenraad Het huidige gemeentehuis van Beerse.

Bestuur gaat in beroep tegen weigering vergunning voor dienstverleningscentrum

Het gemeentebestuur van Beerse gaat beroep aantekenen tegen de beslissing van minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) om geen vergunning af te leveren voor het nieuwe dienstverleningscentrum (NDC) aan het Tempelhof.

Vorig jaar had de provincie nog het licht op groen gezet, maar Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) besliste op 6 maart om geen vergunning af te leveren. Het bestuur gaat nu in beroep. “Het is vanuit juridisch oogpunt immers voorzichtig en dus aangewezen om die verdere stap te zetten in het licht van de bestaande PPS-overeenkomst en de gesprekken hierover met Groep Van Roey (de betreffende bouwfirma, red.), zonder nu geconfronteerd te worden met complexe en jarenlange juridische procedures”, klinkt het bij schepen van Communicatie Hans Woestenborghs (BEERSEplus) en burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be). 

“Dat betekent dat het besluit van de minister ook zal worden getoetst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die Raad gaat echter niet over tot een nieuwe inhoudelijke beoordeling van het gehele aanvraagdossier, maar zal enkel een juridische toetsing doen van de gevoerde besluitvormingsprocedure die tot de weigering heeft geleid. Als het beroep zou leiden tot een nietigverklaring, moet de minister opnieuw een inhoudelijke beslissing nemen op basis van hetzelfde dossier met inbegrip van dezelfde adviezen, rekening houdend met de uitspraak van de Raad. De kans op een vergunning op basis van de huidige plannen wordt door de adviseurs van de gemeente als eerder klein ingeschat.”

Het lokaal bestuur sprak eerder al het engagement uit om – mochten de plannen voor het nieuwe dienstverleningscentrum bij het Tempelhof niet doorgaan – het concept maximaal te willen realiseren op een andere locatie. “Het bestuur blijft immers uitgaan van de voordelen om zo veel mogelijk dienstverlening op een laagdrempelige manier in één duurzaam gebouw samen te brengen. Bij de zoektocht naar een geschikte locatie wordt de dialoog opgestart om tot een gedragen oplossing te komen.”

Intussen gaat de gemeente op zoek naar een tijdelijke oplossing om de werkomstandigheden van het personeel te verbeteren. De burgemeester sprak namens het bestuur het engagement uit om binnen het jaar voor een gezonde werkomgeving te zorgen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Govaerts

    Beseffen die gasten niet dat zulk gebouw niet op die plaats past.. En daar bij komt nog dat het gemeentehuis bijna onbereikbaar wordt voor mensen die met de bus uit de fusie gemeente naar het gemeentehuis moeten .

Lees meer