RV

Duo steelt voor bijna 50.000 euro aan werkmateriaal

Twee mannen riskeren een gevangenisstraf tot twintig maanden voor de diefstal van een heleboel werkmateriaal ter waarde van zo’n 47.000 euro op een werf in de Guido Gezellestraat. De mannen werden een dag na de feiten betrapt met een volgeladen bestelwagen. Die bleek ook gestolen te zijn.

Dariusz B. en Sebastian P. trokken begin januari van dit jaar naar een werf voor assistentiewoningen in de Guido Gezellestraat in Mol. Ze roofden er voor maar liefst bijna 50.000 euro aan materialen van bouwbedrijf DCA uit Beerse. 

Maar nog diezelfde nacht werden ze betrapt door de politie van Geel die hun bestelwagen wilde controle. Die vond plaats omdat de nummerplaat niet overeenstemde met de wagen. uiteindelijk bleken zowel die bestelwagen, als de nummerplaat én dus de inhoud van de bestelwagen gestolen te zijn. “Toen de politie de bestelwagen wilde controleren, probeerden ze eerst nog te ontkomen”, zegt openbaar aanklaagster Veerle Van Gorp. “Ze werden uiteindelijk klemgereden en na een korte vlucht te voet ingerekend.”

Dariusz B. heeft al een strafblad met drie veroordelingen en riskeert nu twintig maanden cel. De tweede verdachte hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd. Uitspraak op 29 april.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer