Dit weekend kleuren de gebouwen van Janssen paars.
RV Dit weekend kleuren de gebouwen van Janssen paars.

Janssen Pharmaceutica kleurt paars en vraagt aandacht voor patiënten met chronische darmontstekingen

De gebouwen van geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica kleuren dit weekend volledig paars. Het bedrijf vraagt daarmee aandacht voor de Inflammatory Bowel Disease (IBD). Dat is een verzamelnaam voor chronische onstekingsziekten aan de darm. In België leiden 30.000 mensen aan de aandoening.

Met het paars maken van de gebouwen, wil het farmaceutisch bedrijf aandacht vragen voor de aandoening. “Chronische darmziekten hebben vaak een ingrijpend effect op het leven van patiënten”, zegt Hilde Piryns van Janssen. “Daarom hebben wij de handen in elkaar geslagen met de patiëntenorganisaties Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging vzw en Association Crohn-RCUH asbl. In samenwerking met artsen, verpleegkundigen en patiënten werd de gids ‘Leven met een inflammatoire darmziekte’ ontwikkeld. “De gids behandelt de belangrijkste aspecten van leven met deze aandoeningen. Vanuit het perspectief van de patiënt worden in toegankelijke taal de oorzaken, het verloop en de behandelingen uitgelegd.”

Onbekend

Ondanks de grote impact is de ziekte relatief onbekend en vaak onzichtbaar. Om IBD ook bij het bredere publiek onder de aandacht te brengen, kleurt de wereld op 19 mei, ter gelegenheid van wereld IBD-dag, paars. “Daarom verlichten wij onze gebouwen in Beerse in het paars. Hiermee onderstrepen we onze motivatie om niet-aflatend verder te zoeken naar oplossingen voor deze ziekten, zodat IBD in de toekomst niet enkel te behandelen, maar ook te genezen is”, zegt Tim De Kegel van Janssen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer