Het gemeentehuis van Beerse.
Ton Wiggenraad Het gemeentehuis van Beerse.

Vlaamse Ombudsman bemiddelt nu ook in Beerse

De Vlaamse Ombudsman zal voortaan ook actief zijn als ombudsman voor de gemeente Beerse. Het Kempense dorp is daarmee de eerste in de provincie Antwerpen.

De gemeente Beerse heeft al heel wat jaren een klachtenreglement waar inwoners terechtkunnen over klachten rond dienstverlening. Maar net om de dienstverlening te verbeteren, schakelt de gemeente nu ook de Vlaamse Ombudsman in. Burgers kunnen vanaf 1 januari 2020 een beroep kunnen doen op de Lokale Kamer van de Vlaamse Ombudsdienst. 

“Dat kan zowel mondeling als schriftelijk”, zegt de Vlaamse Ombudsman Bart Weekers. “De Vlaamse Ombudsdienst zal de klacht dan opnieuw onder de loep nemen en bemiddelen tussen de gemeente en de burger en trachten te verzoenen.” 

De overeenkomst loopt voor de volgende drie jaar en is gratis. Burgemeester Bart Craane is blij dat de gemeenteraad akkoord ging met de aanstelling van de Vlaamse Ombudsman. “We hebben alle vertrouwen in onze eigen aanpak, maar een neutrale tweede opinie kan nooit kwaad en kan de behandeling van de klachten alleen maar versterken.” Ook de oppositie is tevreden. “We zijn ook enorm blij en trots dat we zo positieve oppositie kunnen voeren en het komt enkel onze inwoners ten goede”, zegt Ben Bols (N-VA). Zij brachten het punt in september ter sprake. 

De gemeente Beerse is nog maar de negende gemeente die beroep zal doen op de Vlaamse ombudsman. Het is de eerste Antwerpse gemeente na de stad Antwerpen zelf. Klachten die worden ingediend worden afgehandeld in hoogstens drie maanden tijd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer