Op drie locaties in Brussel konden fietsers hun fiets zaterdag gratis laten herstellen tijdens de Bike Repair Day.
Baert Marc Op drie locaties in Brussel konden fietsers hun fiets zaterdag gratis laten herstellen tijdens de Bike Repair Day.

Brusselaars laten fiets gratis herstellen op Bike Repair Day

Met het oog op de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk op zaterdag 6 juli in onze hoofdstad organiseerde het Brussels gewest afgelopen zaterdag een Bike Repair Day. Zowel in het centrum van Brussel als in Ukkel en Jette konden Brusselaars hun fiets gratis laten nakijken en indien nodig laten herstellen.

De Bike Repair Day kaderde in #tourensemble, een initiatief dat Brusselaars aanmoedigt om vaker voor de fiets te kiezen. Zaterdag stonden professionele fietsenmakers paraat op het De Brouckèreplein in het centrum, op het Koningin Astridplein in Jette en op het Sint-Jobsplein in Ukkel om kleine probleempjes aan de fietsen te herstellen zodat iedereen komende zomer veilig kan fietsen. Kleine reparaties waren volledig gratis, maar eventuele nieuwe onderdelen moesten de fietsers zelf betalen.

Daarnaast tekenden verschillende verenigingen present met informatiestands. Voor de kinderen was er een springkasteel, terwijl de ouders zich konden ontspannen in de loungehoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer