Door de bommelding bij Docks Bruxsel moesten vrijdagavond enkele tientallen mensen geëvacueerd worden.
Baert Marc Door de bommelding bij Docks Bruxsel moesten vrijdagavond enkele tientallen mensen geëvacueerd worden.

Drie Brusselse shoppingcentra opnieuw open na bommeldingen

Het Westland Shopping Center in Anderlecht en het Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe hebben hun deuren vanmorgen op het gewone uur kunnen heropenen na de bommeldingen van gisterenavond. Bij Docks Bruxsel in Laken moest nog een deel van de sweeping gebeuren, waardoor shoppers pas een halfuur later dan normaal binnen mochten.

De drie Brusselse shoppingcentra waren vrijdagavond bijna gelijktijdig het doelwit van bommeldingen. Bij de drie directies kwam namelijk een dreigmail binnen. 

Eerst werd het Woluwe Shopping Center ontruimd en nadien gebeurde hetzelfde bij Docks Bruxsel. In het Westland Shopping Center waren er geen evacuaties omdat het sluitingsuur toch al naderde, maar nieuwe bezoekers mochten niet meer binnen. Er werden ook veiligheidscontroles uitgevoerd.

Vals alarm

Op de drie locaties volgde een sweeping en die was overal negatief. Er werd dus niets verdachts aangetroffen. Terwijl de shoppingcentra in Anderlecht en Sint-Lambrechts-Woluwe vandaag op hun gewone uur de deuren konden openen, was het bij Docks Bruxsel wachten tot 10.30 uur – een halfuur later dan normaal. De politie moest namelijk nog zo’n zestig winkels controleren.

Het is momenteel nog onduidelijk of er al een verdachte opgepakt kon worden en wat er exact in de dreigmail stond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer