4 Het slachtoffer verplaatste zich met een elektrische fiets.
Mozkito Het slachtoffer verplaatste zich met een elektrische fiets.

Fietser (61) overleden na aanrijding

De fietser uit Ruisbroek die zondagavond om het leven is gekomen bij een ongeval in Lot was de bestuurder van een elektrische fiets. Dat zegt het parket Halle-Vilvoorde. Vermoedelijk draaide hij plots linksaf voor een achterligger. De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer vermijden.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur op de Zennestraat in Lot, een deelgemeente van Beersel. Volgens Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, reden beide bestuurders in dezelfde richting. Ze reden dus meer dan waarschijnlijk in de richting van het op- en afrittencomplex van de Brusselse ring. “Volgens de vaststellingen van de verkeersdeskundige wijst alles erop dat de bestuurder van de personenwagen niet te snel reed en voldoende ruimte liet aan de elektrische fiets”, luidt het. “Die laatste heeft vermoedelijk te snel afgeslagen op het kruispunt.” Volgens het parket legde de bestuurder van de Focus een negatieve ademtest af.

Een ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse, maar hulp kon helaas niet meer baten. Het slachtoffer bezweek jammer genoeg ter plaatse aan zijn verwondingen. Door het ongeval bleef de Zennestraat tot rond 21 uur volledig versperd. Volgens de eerste informatie zondagavond ging het om een 52-jarige man uit Ruisbroek, maar het parket laat vandaag weten dat het om een 61-jarige man gaat.

4 Vermoedelijk sloeg de fietser hier plots linksaf voor de wagen.
Mozkito Vermoedelijk sloeg de fietser hier plots linksaf voor de wagen.
4 De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Mozkito De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer voorkomen.
4 De bestuurder van de speed pedelec werd aangereden toen hij linksaf richting Albert Denystraat draaide.
Mozkito De bestuurder van de speed pedelec werd aangereden toen hij linksaf richting Albert Denystraat draaide.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carl Parker

    Viviane Vandenbruaene: je hebt natuurlijk correcte fietsers ook, maar de groep die roekeloos rijdt en EIST dat gans de wereld stopt met draaien als ze er aan komen neemt blijkbaar erg toe. Beetje gedrag van die kleine groep met koersfietsen die EIST dat iedereen stopt omdat ze er aan komen.....

  • Viviane Vandenbruaene

    Ik vind dit zeer erg wat er gebeurd is, maar Carl Parker en Didier Francart, jullie hebben volkomen gelijk. Fietsers zijn zogezegd de zwakke weggebruikers maar die electrische fietsen zijn een gevaar op de weg. Ze suizen je onverwachts voorbij en steken de weg ten pas en ten onpas over. Meestal zelfs zonder kijken. Ze zouden dit aan banden moeten leggen en zelf een rijbewijs met examen en rijvaardigheden moeten voor invoeren.

Lees meer