Exclusief voor abonnees

Klaas Slootmans (Vlaams Belang): “Eén op drie sociale woningen wordt toebedeeld aan niet-Belgen”

Vlaams-Brabantse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement wil ommezwaai voor Brusselse rand

Met Klaas Slootmans (35) schuift Vlaams Belang een onbekende, maar ervaren en trouwe rekruut naar voor in de strijd om de Vlaams-Brabantse kiezer. Zijn stokpaardjes: de Vlaamse rand en migratie. Slootmans is een dorpsgenoot van N-VA-kopstuk Ben Weyts maar het beleid van zijn buurman kan op geen genade rekenen. “Eén inwoner op twee in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. De cijfers zijn onder Weyts echt schrikbarend geworden.”

3 Klaas Slootmans: “Ben Weyts (N-VA) is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest.”
Photo News Klaas Slootmans: “Ben Weyts (N-VA) is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest.”

Beerselnaar Klaas Slootmans is de persverantwoordelijke van Vlaams Belang. Hij ging 10 jaar geleden aan de slag bij zijn partij nadat hij zijn studies politieke wetenschappen had afgerond. De Wetstraat is hem niet onbekend, maar een bekend gezicht is Slootmans niet. Zijn buurman Ben Weyts is dat wel. “Klopt, maar je moet ergens beginnen. In 2006 werd ik bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beersel rechtstreeks verkozen, en Ben Weyts niet. Nadien is Ben kabinetschef geworden en opgeklommen tot parlementslid en minister. Ook Filip Dewinter is ooit begonnen als gewoon provincieraadslid.”

Twee buren die het straks tegen elkaar opnemen als lijsttrekker. Dat is behoorlijk ongewoon. Hoe gaan jullie met elkaar om?

“Wij maken regelmatig een praatje. Maar er is een groot verschil tussen de mens Ben Weyts en de politiek waar hij voor staat. Hij is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest. Het is erg om zeggen, maar de cijfers gingen nooit zo diep in het rood als vandaag. Zelfs de socialist Frank Vandenbroucke of de liberaal Marino Keulen deden het veel beter. Onder Ben Weyts zijn we er sterk op achteruitgegaan. Eén op drie sociale woningen wordt nu toebedeeld aan niet-Belgen. De helft van alle inwoners in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. En dat voor iemand die zelf woonachtig is in de rand. Onbegrijpelijk.”

Wat is volgens u dan de oplossing?

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Fiers

    Degenen die hier kritiek leveren op Slootmans moesten zelf eens op straat leven.Egoisten.

  • Mike Bemelmans

    De Belgische daklozen worden elk jaar maar groter en groter. Mensen die héél hun leven al gewerkt hebben en belasting betaald hebben staan nu jaren op straat i.p.v. een woning te krijgen.

Lees meer