2 De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg bevat een rijke schat aan beelden, schilderijen, glasramen, houtwerk en andere kunst.
rv De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg bevat een rijke schat aan beelden, schilderijen, glasramen, houtwerk en andere kunst.

Onze-Lieve-Vrouwekerk Alsemberg geeft geheimen prijs tijdens opendeurweekend

Dit weekend wordt het religieus erfgoed van ons land opnieuw in de kijker gezet tijdens de openkerkendagen en ook in Alsemberg is er een mooie kerk die de deuren openzet.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg bevat een rijke schat aan beelden, schilderijen, glasramen, houtwerk en andere kunst. Het monument gaat zelfs al meer dan 775 jaar mee.

Bezoekers kunnen er een poëtische wandeling maken langs opvallende en verborgen plekken. De kerk herbergt verschillende kunstschatten en heeft een rijk interieur. Aan de hand van wegwijzers ontdekken bezoekers leuke weetjes. De wandeling werd samengesteld door Rita Vandeperre en de poëzie is van de hand van Hilde Van Parys. Vandaag, zondag 2 juni, is iedereen nog welkom tussen 13 uur en 17 uur.

2 De wandeling werd samengesteld door Rita Vandeperre en de poëzie is van de hand van Hilde Van Parys.
rv De wandeling werd samengesteld door Rita Vandeperre en de poëzie is van de hand van Hilde Van Parys.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer