Mozkito

Politie, RSZ en RVA controleren vervoerders van personen en goederen

Verschillende taxichauffeurs werden woensdag aan de kant gezet bij een controle langs de Alsembergsesteenweg in Huizingen. Er werden tientallen processen-verbaal opgesteld voor uiteenlopende overtredingen.

Naast de lokale politiezone Zennevallei namen ook inspecteurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) deel aan de controleactie die doorging onder de naam ‘Actie Taxi’. Voornamelijk personen die instaan voor het transport van personen en goederen werden aan de kant gezet.

In totaal ging het om een vijftigtal voertuigen en een zestigtal personen. De politie stelde p.v’s op voor onder meer inbreuken op de rij- en rusttijden, ladingzekering, taxiwetgeving, gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. De RVA en RSA stelde dan weer inbreuken vast op onder meer deeltijds werken en illegale tewerkstelling. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer