Mozkito

Politie, RSZ en RVA controleren vervoerders van personen en goederen

Verschillende taxichauffeurs werden woensdag aan de kant gezet bij een controle langs de Alsembergsesteenweg in Huizingen. Er werden tientallen processen-verbaal opgesteld voor uiteenlopende overtredingen.

Naast de lokale politiezone Zennevallei namen ook inspecteurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) deel aan de controleactie die doorging onder de naam ‘Actie Taxi’. Voornamelijk personen die instaan voor het transport van personen en goederen werden aan de kant gezet.

In totaal ging het om een vijftigtal voertuigen en een zestigtal personen. De politie stelde p.v’s op voor onder meer inbreuken op de rij- en rusttijden, ladingzekering, taxiwetgeving, gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. De RVA en RSA stelde dan weer inbreuken vast op onder meer deeltijds werken en illegale tewerkstelling. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer