Tara Gins opent het seizoen met valse noot

Zondag begon ook voor Tara Gins het nieuwe wielerseizoen.

Wielrennen

Na een stage met haar ploeg Lares-Waowdeals in Spanje was de hardrijdster uit Dworp hoopvol om van het seizoensbegin iets te maken. Het liep anders. Gins haalde het einde van de interclub niet en dat zorgde voor behoorlijk wat frustraties.


Tara Gins doet haar verhaal. "Het ging er nerveus aan toe. Eerst kon ik twee valpartijen op magische wijze ontwijken. Ploegmakker Sofie De Vuyst reed achter mij, maar zij had minder geluk en kwam wel ten val. Amper honderd meter verder werd ik dan door een belachelijke beweging van een andere renster de kant in gereden. Ik kon mijn zadel niet meer rechttrekken, maar vertrok toch opnieuw. Ik bleef wel wachten op Sofie. Spijtig genoeg moest zij de koers verlaten."


De ergernis groeide. "Ik zag tientallen rensters passeren die achter de wagen reden. Als je gevallen bent, mag dat blijkbaar niet van de wedstrijdjury: daar heb ik weinig begrip voor. Vallen doe je niet voor je plezier. Ik had genoeg last met de wonde aan mijn been. Het gevoel in koers was super en dat onthoud ik." (EVL)

Lees meer